AKP'DE İSTİFA

AKP'DE İSTİFA

.

Diyarbakır'da AK Parti Meclis Üyesi Adayları İstifa Etti 

Diyarbakır'da AK Parti teşkilatına yıllardır hizmet eden 30 kişi, meclis üyeliği adaylığından istifa etti.

Diyarbakır’da AK Parti teşkilatında yıllardır hizmet eden 30 üye parti içinde haksızlık yapıldığı gerekçesiyle, meclis üyeliği adaylığından istifa etti.

 

"LİSTELERDE HAKSIZLIK YAPILDI"

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan AK Partililer, istifa dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu temsilciliğine verdi. Adaylar adına açıklamayı Yasin Öztemel yaptı. AK Parti Bağlar Belediye Meclis üyeliği listelerinde yapılan haksızlık nedeniyle istifa ettiklerini kaydeden Yasin Öztemel, “Bölgemizde tanınmış İzol aşiretin temsilcisi olan Ahmet Aslan gibi bizler de parti içerisinden gelen teklifle meclis üyesi adayı olduk. Ama kendisi de haksızlığa maruz kalmıştır ve listede son sıralarda yer verilmiştir. AK Parti Bağlar İlçe Teşkilatı içerisinde yapılan liste sıralamasında haksızlık vardır. Kadın ve gençlik kotasındaki kardeşlerimizin hakları korunmamıştır. AK Parti Diyarbakır İl Başkanının bu konuya hâkim olamaması ve listelerde yapılan haksızlıkları, yanlışları düzeltememesi büyük bir sorumsuzluğun örneğidir.

"HAKSIZLIĞIN VE ZULMÜN KARŞISINDA DİLSİZ ŞEYTAN OLMAMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ"

Demokrasinin vazgeçilmez kaynağı seçimlerdir. Ama listelerde yapılan antidemokratik girişimler maalesef üzmüştür. Haksızlığın ve zulmün karşısında dilsiz şeytan olmamanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Diyarbakır'da AK Parti’nin meclis üyesi adaylığı için para karşılığında yapılan girişimleri duyduklarını anlatan Öztemel, “Biz de duymuşuz. Ama bunun ispatı bizde olmadığı için bu hususu dile getirmemiz yanlıştır. Bugün burada olmamızın nedeni AK Parti'ye olan bir düşmanlık söz konusu değildir. Burada bulunan her arkadaş birer AK Partili'dir.” diye konuştu.

AK PARTİLİ OLMAYAN LİSTELERDEN ADAY GÖSTERİLDİ İDDİASI

AK Parti Meclis Üyesi adaylığından çekilen Şefika Kızılkan ise 11 yıldır AK Parti’nin içinde olduğunu belirterek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ben maddi ve manevi AK Partiliyim. Bağlar ilçesinde çalışıyorum. Bütün görevlerde aktif olarak çalıştım. Ben meclis üyesi adayı oldum. Bizi hiç listeye yazmadılar ve bize hiçbir hak tanımadılar. Diyorlar ki kadın ana ve çiçektir. Ama haklarımızı ellerimizden aldılar. Bağlar'da 2 kadını meclis üyeliğine yazsalardı seçimi güzel bir şekilde yürütürdük. Ama bu listedekiler partimize ne kadar üye getirebilir. Ne kadar oy getirebilir. Bunları düşündüler mi? Biz hakkımızı istiyoruz. Topladığım oylar ne olacak, hepsi boşuna mı gitsin. Bizim kusurumuz başkanımızın istifa etmesi midir? Istifa etmişse listesini teslim etmiş. Listemizi kimse kaale almadı. Tanımadığımız ve partili olmayan insanlar listeye girmiş. Ondan dolayı biz çok üzgünüz.”

Kaynak:Haber Kaynağı