AKP'DE İSTİFA

AKP'DE İSTİFA

.

AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin istifa etti.

Daha önce tedbirli olarak kesin ihraç istemi talebiyle partinin Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Çetin istifa açıklamasında; Ülkede kanun ve Anayasanın askıya alındığını söyleyedi.
Açıklamalarına 'AK Parti kararmıştır' diye devam eden Çetin ;



"BİR ÇOK ARKADAŞIM AYNI ŞEYİ YAPACAK"

İstifasının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Muhammed Çetin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yolsuzluk ve adaletsizlik karşısında AK Parti'de daha fazla kalamayacağını belirten Çetin "Bir çok arkadaşımın yakında aynı şeyi yapacağını göreceksiniz. AK Parti'de bizi konuşturmadılar. Kimseyle temasta bulunmadım. İçerdeki hazımsızlığı biliyorum. Çok kimse rahatsız. Bunlar içerde konuşuluyor. Yakında hepsi patır patır dökülür. Bundan sonra özgürüm. Bol bol konuşuruz" dedi.Hukukun serbest kalması karşısında sessiz kalmak mümkün değil. Birçok arkadaşımın da aynı şeyi yapacağını göreceksiniz.


"KİMSEYE YARANMA DURUMUM YOK"

Ben hep kör noktaya oturdum, en arkaya. Kameralar beni çekemiyordu. Görme, görülme, kimseye yaranma durumum yok. Vazife verilmedikçe konuşmadım. Ülkemi, partimi hep savunmuşumdur. Söylenen şeyler cut and paste şekliyle birleştirilmiş şeyler. Koskoca camiaya tırpan saplanınca hızını alamayıp kendine de saplıyordur. Bir arkadaş o malum toplantıda ismini biliyorsunuz dedim ki ‘Yürütülmekte olan bir savcıya diyorsun ki ölen savcının sonu gibi olacak diyorsun, bu başka bir şeydir’

"BU BİR İNTİHARDIR"

Bu bir intihardır. Millet 2 şey anlar. Ya senin de o yolsuzluklarda ismin vardır. Hiç kötü niyet yok. O da ayağa kalktı, 20-30 kişinin duyacağı şekilde ‘’O savcı ya da hakim 10-15 senelik arkadaşım. İzmir’de liman hadisesi başlayınca ‘kimler tutuklanacak isimler ver’ dedim. Savcı da olur mu öyle şey dedi. O arkadaş da ‘biz arkadaşız versene dosyayı’ diyor. Bu cevaba kızıp o tweeti attım’’ dedi herkesin içinde.

"BAKTIM BURADA İYİ OLAMIYORUM"

O soğuk günlerde ayaklarım üşüdü, 2 gün rapor aldım. Sandılar ki ben haşhaşi konuşmasından sonra gidiyorum. Baktım burada iyi olamıyorum. Uçağa bindim İstanbul’a gidiyorum. Bir indim bir sürü arama olmuş. Beni göremedikleri için tahmin etmişlerdir dedim arayanlara. Biraz sonra Emre Uslu aradı. Ben de o da ABD’deydim. Oradan tanışıyoruz. Habertürk ve TRT’de geçiyor dedi. Parti ciddiyeti varsa önce beni ararlar dedim. Danışmanımı aradım. Hocam yok böyle bir şey dedi. Akşam 17.05’de iki arkadaşın dilekçesi var diye haber geldi. Bu akşam da istifa edeceğim. O 3-5 yandaşa istifa edecek diye haber geliyor ben hiçbir şey açıklamadan

"GÜLEN’LE İSTİFAYI KONUŞMADIM"

Fethullah Gülen’le görüşmem olmuştur, istifa etmem ya da siyasi şeylerle ilgili konuşmam olmadı. Konuşmam da. Gülen’i tanımıyorsunuz da.

"BU KADAR KALMAMA NEDEN OLAN GÜLEN’DİR"

Hocaefendi kimsenin şahsi tercihlerinin önüme geçmez. Onunla istişare ederseniz şahsi düşüncesini söyler. Benim bugüne kadar kalmama vesile olan Hocaefendidir.