AKP'DE İLK PANİK TWITTER'DE BAŞLADI

AKP'DE İLK PANİK TWITTER'DE BAŞLADI

Anket şirketleri önceki seçimlerde yaptıkları gibi sürekli AKP'yi tek başına iktidar oyu alacak gibi gösterse de AKP'nin Twitter üzerinden bilgilerini açıklayan "Başkentcii" hesabından panik mesajları geliyor

Sosyal paylaşım sitesi twitterda AKP Genel Merkezi’nden yaptığı özel paylaşımlarla dikkat çeken ‘Baskentcii’ hesabı, seçimlerde AKP’nin alacağı oya ilişkin ilginç bilgiler paylaştı. Yeniyön sitesinin haberine göre Baskentcii” hesabı AKP’nin vekil adayları kamuoyuna açıklanmadan içeriden bilgileri paylaşarak adını duyurmuştu. Seçimlere yönelik bilgileri bu nedenle önemli.İşte ayrıntılar.

70 BİN TAKİPÇİSİ VAR

”Baskentcii” adıyla twitterde 70 bine yakın takipçisi olan hesabın, AKP Genel Merkezi’nde 2-3 kişilik bir ekip tarafından organize edildiği biliniyor. Bu hesaptan özellikle teşkilat ve parti içi yazışma, belgeleri açıklanıyor. İşte o hesaptan seçime 10 gün kala yapılan önemli yorumlar:

AKP'NİN FUAT AVNİSİ OLARAK BİLİNEN HESABINDAN PANİK MESAJLARI

“Kararsız seçmen konusu en çok AKP’yi ilgilendiriyor”, “İl bazlı seçim çalışmalarını ilçe/mahalle bazlı yürüten bir stratejinin çizilmesi gerekiyor.” “Kırsal seçmen desteğinde çok bir değişiklik olmazken merkezlerde kayıp var”, “Bir önceki seçimde AKP’ye oy verip bu seçimde de AKP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 65-70 civarında.

AKP'NİN KAYIPLARI BEKLENENDEN FAZLA OLACAK ANLAMINA GELİYOR

Eğer “Baskentcii” nin verdiği rakamlar doğruysa AKP’nin kayıpları beklenenden de daaha fazla olacak demektir.  AKP bir önceki seçimde 20 milyon oy almıştı. 20 milyon oyun  yüzde yetmişi oy veririm diyrosa, yani kayıp yüzde 30 civarındaysa AKP’nin kaybettiği oy 6 milyona denk geliyor.  AKP’nin Fuat Avni’sinin hesabına göre eğer AKP bu seçimde AKP’ye oy vermeyeceğim diyen eski AKP seçmeni 6 milyon oydan 2 milyonunu geri çevirse, yani oy kaybı 4 milyon civarında bile olsa AKP’nin %40’ı bulması hayli zor görünüyor…

ANKET ŞİRKETLERİNİN ŞARTLANDIRMASI BAŞKA YÖNDE

Yeniyön sitesinde yapılan bu analiz doğru çıkarsa anket şirketlerinin çoğunun , AKP'nin kazandığı tüm seçimlerde gerçekleştirdiği kamuoyu oluşturma, seçimi AKP lehine dizayn etme amacı taşıdığı ortaya çıkacak. Bir çok anket şirketi hala AKP'yi % 40 ların üserinde göstermekte ısarar ediyor.

MEYDANLARDA HALA TEK BAŞINA İKTİDAR NUTUKLARI VAR

AKP Seçim yönetimi ise sürekli tek başlarına iktidar olabilecek oyu alacakları konusunu işliyor. Amaç seçmenler üzerinde bu algıyı yaratıp imkan bulunabilirse sandık sonuçlarını son dakikada yine ayar etme üzerine kurulu. Son yerel seçimlerde elektirklerin kesilmesi, sandık sonucu açıklama sayılarının uzun süre aynı rakamlarda kalıp bir anda AKP lehine fırlaması seçmen üzerinde kuşku yaratmıştı.

MEYDANLAR, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU NE SÖYLÜYOR?

AKP Mitinglerinde artık eski coşku yok. Erdoğan ve Davutoğlu sürekli boş meydanlara konuşuyor muhalif medya bu meydanlara sokulmuyor. TRT ve AKP'ye yakın medya ise ekranlardan ya montajlı kalabalıklar ya da eski görüntülerde ki coşku ile sihir yapıyorlar. Son günlerde Erdoğan mitinglerine sürekli Suriyeliler taşınıyor. Sosyal medyada çok sayıda  Davutoğlu'nun 500-1000 kişi ile miting yaptığı görüntüler dolaşıyor. Davutoğlu ve Erdoğan'ın konuşmalarından AKP'nin Kürt oylarının neredeyse tamamını kaybettiği anlaşılıyor. HDP sürekli hedef gösteriliyor. Başkencii de Twitter hesabında sürekli bu konuya dikkat çekiyor.

İŞTE AKP'NİN İÇERİSİNDEN BİLGİ VEREN HESABIN PANİK MESAJLARINDAN BAZILARI

11-021.jpg

2-116.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı