AKP'DE ÇATLAK BÜYÜYOR

AKP'DE ÇATLAK BÜYÜYOR

Erdoğan ve AKP hükumeti arasında faiz tartışmaları ile başlayan kriz "Barış Süreci" görüşmelerini de içine alarak büyümeye devam ederken, Bülent Arınç'ın Erdoğan'a getirdiği eleştiri krizine Melih Gökçek'te dahil oldu

Cuma Hikmet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası ve Ekonomi yönetimi ile başlattığı çatışmanın ardından büyük bir krize giren Türkiye Ekonomisi depreminin ardından AKP'de yerinden oynayan taşlar, Erdoğan'ın Sarayında düzenlediği 2. Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası biraz durulmuştu.

TATLIYA BAĞLANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Erdoğan'ın "Tatlıya Bağladık" sözleriyle açıkladığı yangının aslında bitmediği, Erdoğan'ın barış sürecine getirdiği eleştirlerle yeniden alevlenmişti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Erdoğan'ın bu çıkışını eleştirmesi ise kavganın daha yeni başladığına işaret etmişti. Arınç'ın Erdoğan'ı uyararak "Bir Hükümet var" sözlerine "Ben konu mankeni değilim" şeklinde yanıt veren Erdoğan, Arınç arasında süren ve Türkiye'nin ibretle izlediği çatışmaya, bu gün twitter hesabından yazdığı mesajlar ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te dahil oldu. 

GÖKÇEK ÇOK AÇIK VE NET KONUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında süren bir çok iddia bulunmasına karşın, hala oturduğu Belediye Başkanlığı koltuğunu borçlu olduğu Erdoğan'a destek çıkarak, Twitter hesabından başbakan yardımcısı Bülent Arınç'a, 'seni istemiyoruz' dedi. 

İŞTE GÖKÇEK'İN ERDOĞAN VE HÜKÜMET KUTUPLAŞMASINDA ALDIĞI TAVIR MESAJLARI

230320151413188761377_3.jpg

GÖKÇEK ARINÇ'A NE DEMEK İSTEDİ

Bülent Arınç'ın, "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" açıklamasına Ak Parti kanadından tepkiler gelmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Arınç'a, sosyal medya hesabı Twitter'dan karşı çıktı. Arınç'ın istifasını istedi. Gökçek'in yazdığı mesajda çok dikkat çeken başka bir konu ise Cemaatin Eski ağır toplarından,yeni Erdoğan'cı Hüseyin Gülerce'nin verdiği örnekle başlamasıydı. Gökçek Erdoğan'ı savunurken ilginç bir şekilde 17-25 Aralık Operasyonuna değinerek, Arınç'a gözdağı verdi. AKP'ye yakın kaynaklar Gökçek'in mesajından çatışmanın çok keskinleştiğini, seçimlerden sonraya ertelenen Erdoğan, hükümet hesaplaşmasının her an büyük bir savaşa dönebileceğini ileri sürüyorlar.

ARINÇ GERİ ADIM ATMAMIŞTI
 

Öte yandan Bülent Arınç'a  AKP Medyasından da tepki gelmiş, TRT dahil tüm medya Bülent Arınç'ı haber metinlerinden anında çıkarmıştı. Tüm bu gelişmelere karşın Bülent Arınç bu gün gelen soruları sakin bir şekilde yanıtlarken söylediklerinin arkasında olduğunu yinelemişti. 

GERİ ADIM ATMADI

Ankara'daki Hacı Bayram Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin çıkışında Arınç, "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz, onun yapacağı hizmetlerin de farkındayız ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" demişti.

CUMARTESİ GÜNÜ ZİRVE YAPILMIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,ın cumartesi akşamı Kısıklı'daki evinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul ettiği ortaya çıktı. Tün gazetecilerin atlatılarak gizlice yapılan bu toplantının gündeminin, Arınç eleştirisi ve gündeme bomba gibi düşen Erdoğan'ın "Barış sürecine dair" eleştirileri olduğu konuşuluyor. 
Görüşmenin yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdüğü ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre görüşme talebinin Erdoğan'dan geldiği öğrenildi.

ARINÇ AÇIKLAMASINDAN SONRA MELİH GÖKÇEK FENA TIRSTTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu akşam CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılmaktan vazgeçti.
Melih Gökçek'in, bu akşam canlı yayınlanacak Tarafsız Bölge programına katılacağı duyurulmuştu.

Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı sert açıklamaların ardından Melih Gökçek'in programa katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı