AKP'de Büyük Erime

AKP'de Büyük Erime

...

AKP'YE SON ŞOK

 Önce Gezi Direnişi, ardından da 17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası meydana gelen olaylarda ,kamu oyunda büyük prestij kaybeden AKP'ye bir şokta son yapılan yerel seçim anketinden geldi.

30 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken kamuoyunun nabzını tutan araştırmacılar, partilerin oy oranlarına ilişkin tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Önceki anketlerde sürekli oy kaybına uğraya AKP'nin, Bülent Tanla tarafından yayınlanan son verilerinde de, büyük düşüş yaşadığı ortaya çıktı.

Uzmanlar yapılan anketlerde AKP'nin oy oranlarının gerçekten daha fazla çıkması ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. İsminin açıklanmasını istemeyen bir uzmana göre, siyasi anketlere deneklerin verdiği yanıtlarda, AKP iktidarının kamu oyu üzerinde yarattığı korkunun hala çok yüksek olduğunu ve soruları yanıtlayanların, yaratılan baskının etkisi altında yanıt verdiğini söyledi. Uzman " Telefon ile ve yüz yüze yapılan anketlerde verilen yanıtların AKP lehine alındığını" söylüyor. Uzman, anket sonuçlarının sandık başında alınacak sonuçlarından daha yüksek olmasının bu nedenle normal olabileceğini söylüyor.

AK PARTİ YÜZDE 40'IN ALTINDA


22. Dönem Milletvekili Bülent Tanla'nın Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan yerel seçim anketinde, 30 Mart seçimlerinde Ak Parti'ye destek verenlerin oranı yüzde 40'ın altında çıktı. Ankete katılanlara yöneltilen "Yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 35.5'i tercihini Ak Parti'den yana kullandı. Yüzde 26.7'lik kesimin CHP'yi desteklediği ankette, MHP'nin oy oranı yüzde 15.1 olarak belirlendi.



SAADET PARTİSİ'NDE YÜKSELİŞ


Ankette Saadet Partisi'ndeki yükseliş dikkat çekti. Araştırmaya katılanların yüzde 8.4'ü yerel seçilerde Saadet Partisi'nin adayını destekleyeceğini belirtirken, BDP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 7.6'da kaldı.


ADAY MI PARTİ Mİ?


30 Mart seçimleri öncesi merak edilen bir başka konu da belediye başkan adaylarının, seçmenlerin oy tercihleri üzerinde etkili olup olmayacağı. Bu konuda MHP seçmeninin yüzde 69.8'i oy tercihinde adayın daha önemli olduğunu belirtirken, Ak Parti seçmeninin de yüzde 53'ü adayın kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı