AKP'DE BÜLENT ARINÇ'I ÖVME YARIŞI

AKP'DE BÜLENT ARINÇ'I ÖVME YARIŞI

Bülent Arınç ve 4 eski bakanın Erdoğan'ı eleştirmesi ardından sertleşen ilşkilerde Erdoğan'ın geri atması üzerine partide Bülent Arınç'ı göklere çıkarma yarışı başladı.

Geçen hafta Erdoğan'a en yakın AKP'lilerden Mehmet Ali Şahin'in Arınç ve Hüseyin Çeliği'e övgüler dizmesi ardından yarış başladı.

KENDİSİNİ KİRLETMEDEN SİYASETİ BIRAKTI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, kendisine sık sık "Şehrin ağabeyi siz misiniz?" diye sorulduğunu anlatırken, "Hayır, şehrin ağabeyi değil, kardeşiyim. Şehrin bir ağabeyi vardı; Bülent Arınç. Kendisi şu an siyaseti bıraktı. Şerefli bir şekilde hizmet etti. Alnını ve elini kirletmeden namuslu bir şekilde bu siyaseti bıraktı. Şehrin de AKP'lilerin  de ağabeyi kendisi" dedi.

 Manisa İl Kadın Kolları, 2015 yılında yaptığı kongre ardından geçen 1 yıllık süreci Giritligil Otel'de düzanlediği toplantıyla değerlendirdi. Toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AKP Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AKP Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, seçimden seçime çalışan bir parti olmadıklarını, 365 gün gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Kumbaracı, şöyle konuştu:

"Her gün halkın içinde ve halkı için çalışmaya devam eden bir partinin kadın neferleri olarak, kadınlarımız, çocuklarımız, ülkemiz ve geleceğimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öncelikle kadınlarımızın sorunlarını tespit edip, çözüm yollarıyla ilgili proje geliştireceğiz. Hedeflerimiz var. Yolumuz uzun, uzun olduğu kadar da kutlu bir yol. Büyük bir inançla, 'Durmak yok, yola devam' diyoruz."

"SİYASET, REKABET İŞİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da siyasetin rekabet işi olduğunu belirtip, partili kadınlara siyasette rekabeti nasıl yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Özdağ, "Elbetteki siyasette rekabet, hizip, çekişmeler olur. Ama bütün bunlar, partiyi, kadın kollarını, ana kademeyi daha iyi noktaya getirmek için yapılıyorsa eyvallah. Ancak, birbirimizin eteğinden, ceketinden çekeceksek o siyaset olmuyor. Orada bu sefer hizipçilik ortaya çıkıyor, partiye zarar noktasına geliyor. Ona dikkat etmemiz gerekiyor. Farklı fikirlerimiz olacak ama farklılıklarımızı dedikodu noktasında değil de toplantılarda içeride konuşursak ve birbirimize projelerimizle, aklımızla yön göstererek yapabilirsek başarılı oluruz. Bunu da yaptığınıza inanıyorum" diye konuştu.

"ŞEHRİN AĞABEYİ VARDI, BÜLENT ARINÇ"

Kendisine her zaman "Şehrin ağabeyi siz misiniz" sorusunun yöneltildiğini de aktaran Özdağ, "Hayır, şehrin ağabeyi değilim. Şehrin kardeşiyim. Şehrin bir ağabeyi vardı, Bülent Arınç. Kendisi şu an siyaseti bıraktı. Şerefli bir şekilde hizmet etti. Alnını ve elini kirletmeden namuslu bir şekilde bu siyaseti bıraktı. Şehrin de AK Partililer'in de ağabeyi kendisi" dedi.

"İKİ BAYRAĞI SPİL DAĞI'NIN TEPESİNE BİR DAHA DİKERİZ"

Önümüzdeki yerel seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdağ, "Bugünkü duruma baktığımızda hem HDP hem de MHP barajın altında gözüküyor. Arkadaşlarımız hazırlıklarını yapsın, sayılı günler tez geçer. Üç sene kaldı. Son 6-7 ayda adayımız belli olur. Çıkarız agoraya, meydanlara birlikte çalışırız. İki bayrağı Spil Dağı'nın tepesine bir daha dikeriz. Birisi AK Parti'nin bayrağı, bir tanesi de al bayrak, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü ay yıldızlı bayrağımız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Kumbaracı ve partili kadınlarla birlikte birinci yıl pastasını kesti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı