AKP'de Böcek Olayı Böyle kapatıldı

AKP'de Böcek Olayı Böyle kapatıldı

AKP BÖCEK DAVASININ ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ

AKP’nin kadın kurucularından ikisinin de karıştıdığı belirtilen, içinde aşk, kıskançlık, para, yolsuzluk, ajanlığın da bulunduğu “böcek” skandalında operasyonlar düzenlenmesine, özel timlerle baskınlar yapılmasına karşın bütün şüpheliler serbest bırakıldı. Olay, örgüt suçu olmadığı gerekçesiyle fiilen kapatıldı.
 
Partide önemli görevler aldığı belirtilen AKP’nin iki kadın kurucusunun İran adına ajanlık yaptığı yaptığı haberleri büyük yankı yapmıştı. İktidara yakın gazetelerden Türkiye’nin gündeme getirdiği, Başbakanlığı bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda (YTB) başkan Kemal Yurtnaç’ın odasına “böcek” diye nitelenen dinleme cihazı yerleştirildiğini ortaya çıkaran haber üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bir açıklama yapmıştı.

İÇİNDE AJANLIK YOK DEDİ MAHKEME KAPATTI
 
Bozdağ’ın geçen hafta yaptığı, AKP’li iki kadın kurucunun İran adına ajanlık yaptığının, birçok AKP’linin evine böcek yerleştirdiğinin gerçek dışı olduğu iddiasının ardından hemen “İşinde içinde ajanlık” yokmuş denilerek ajanlık bölümü kapatıldı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü ilk organize suçlar ekipleri operasyonlara başladı. Bu operasyonlar sırasında yapılan baskınlarda 2’si kadın 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonla birlikte olayın bir de İller Bankası ayağının olduğu, bu ayakta ihale yolsuzluklarının yer aldığı basına yansıdı.



ADLİYEYE ÇARŞAFLARA SARINARAK GELDİLER

 
Milliyet’in haberine göre; savcılığa çıkartılan 10 şüpheli, soruşturmayı yürüten organize suçlara bakmakla özel görevli Cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili’ye ifade verdi. Tanınmamak için adliyeye gelirken beyaz çarşaf giyen şüpheli kadınların, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç’ın odasına izinsiz dinleme cihazı koyarak, dinleme yaptıklarını kabul ettikleri iddia edildi. 
 
Şüpheli kadınlardan Fatma A.’nın, ifadesi sırasında Yurtnaç’ın odasından çıkan dinleme cihazının böcek olduğunu bilmediğini, ajanlık yapmak gibi bir niyetinin de olmadığını iddia ettiği öğrenildi. F.A.’nın, böceği tamamen kişisel bir nedenle yaptığını söylediği belirtildi. Şüphelilerden Azime D.’nin de F.A.’nın ifadesinde söylediği gibi eylemi kişisel nedenlerle yaptığını söylediği öğrenildi.

AŞK KISKANÇLIK DAVASI OLARAK KAPATILDI
 
AKP’nin ve hükümetin hoşuna giden kararlarıyla tanınan Savcı Bilgili, suçun organize suç ya da çete suçu olmadığına karar verdi. Bilgili, şüphelilere isnat edilen suçlar ve bu suçlara öngörülen ceza miktarının azlığı nedeniyle bütün şüphelileri serbest bıraktı. Bu nedenle, soruşturmanın organize suçlardan çıkartılarak, adli suçlara bakan savcılığa gönderilmesi beklenirken, böylece Dallas’ı andıran aşk, kışkançlık, para, yolsuzluk gibi birçok büyük suçun yer aldığı dosya Bozdağ’ın gösterdiği tepkinin ardından kapatılmış oldu.