AKP'DE BİR DEPREM DAHA

AKP'DE BİR DEPREM DAHA

Bakana ve milletvekillerine rağmen merkez dayatmasına partililerin yarısından çoğu oy vermedi.

AKP'de süren kongreler için Genel merkez'in neredeyse her ilçeye gönderdiği bakan ve mileltvekilleri sultasına rağmen gerginlikler bitmiyor. Genel merkez'in dayattığı adaylar gönderilen bakan ya da mileltvekilelri tarafından ısrarla delegeye dayatılıyor, kuş uçurtulmuyor. 12 yıldan fazladır genel merkez ne dediyse yapan yapmazsa cezalandırılan delegeler bu sefer tüm baskılara karşı 2. liste çıkarmakta ısrar edince kongrelerde sık sık olaylar çıkmaya başladı. AKP'de alışık olunmayan bu durum teşkilatta deprem etkisi yaratmaya devam ediyor. Dün Kartepe ilçe kongresinde meydana gelen ve tüm engelleme çalışmalarına rağmen basına görüntüleri yansıyan 2. liste kavgasının aynısı bu günde Kuşadasında yaşandı.

ARTIK HER İLÇE KENDİ İNSİYATİFİ İLE YÖNETİMİNİ BELİRLEMEK İSTİYOR

AKP Kuşadası İlçe Teşkilatı'nın iki listeyle gidilen ve gergin geçen kongresinde sandık başına giden 425 delegeden 222'sinin oyunu alan mevcut başkan Ali Kara yeniden başkan seçildi. Hukümetin bir bakanı ve mileltvekillerinin dayatmasına rağmen merkez adayının delege sayısının yarısından daha az oy alması AKP'de işlerin eskisi gibi gitmediğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

AKP TABANI İSYANDA

Rakibi Zafer Üstün'e ise 79 oy çıktı, 124 de boş oy kullanıldı. AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi, Kuşadası Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kongrede, parti genel merkezinin desteklediği mevcut başkan Ali Kara'nın karşısına, avukat Zafer Üstün rakip olarak çıktı. AKP Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da izlediği kongrede zaman zaman gergin anlar yaşadı. AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve AB Bakanı Volkan Bozkır'ın kürsüden kara için oy istemesi gerginliği daha da artırdı. Bakan Bozkır, Üstün'ün listesinin geri alınmasını istedi.

ABDULLAH GÜL ÖRNEĞİ VERİLDİ

Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı konusunda bir sıkıntı yaşanmamasını örnek veren Bakan Bozkır, Üstün ve arkadaşlarının listeyi geri çekmemesi halinde siyasi geleceklerinin olmayacağını söyledi. Bakan Bozkır, "Burada bir hizmet davamız var. Yüzlerce kongreye katıldım. İlk defa buradaki gibi bir tartışmaya şahit oluyorum. Ben burada bir bakan olarak, bir abi olarak sesleniyorum. Burada seçime iki liste ile girmeyelim. Bu listeyi geri alın. Çünkü siyaset uzun bir yolculuktur. Siyasette bir gün bile önemlidir. Sizden rica ettiğim gibi bu listeyi almadığınız takdirde, sizi tehdit etmiyorum ama siyasi hayatınızda geleceğiniz olmaz. Siyasetin kendi kuralları, vefa unsuru, saygı unsuru vardır. Bugün alacağınız doğru bir kararda yine bu partinin savaşçıları olarak devam etmenize imkan sağlayacaktır" dedi.

2. LİSTEYİ GERİ ÇEKMEDİLER

Kuşadası AK Parti kurucu üyesi Zafer Üstün ve arkadaşları, Bakan, İl Başkanı, milletvekillerinin ısrarlarına rağmen kongreden çekilmedi. Konuşmaların ardından kongrede 425 delege sandık başına gitti. Sandıktan Kara'ya 222, rakibi Üstün'e ise 79 oy çıktı, 124 kişi de boş oy kullandı. Siyasi gözlemciler AKP'nin neredeyse tüm ilçe kongrelerinde merkez dayatmasının Genel Merkezin korkusundan kaynaklandığını dile getiriyorlar. AKP Yönetiminin Parti içine sızmış olabilecek parelel yapıya ve Abdullah Gül destekçilerinin darbe yapmasına önlem olarak, delegeye emşnb oldukları adayları dayatmak istedikleri ileri sürülüyor.

BASINA KAPALI TALİMATLAR VERİP GİTTİ

Bakan Bozkır, kongrede konuşup, buradan ayrıldıktan sonra Kuşadası Kaymakamlığı'nda Vali Erol Ayyıldız, Kaymakam Muammer Aksoy'un katıldığı basına kapalı bir toplantı yaptı.Bakanın gergin geçen AKP İlçe Seçiminin sonuçlarına ilşkin bir dizi talimatlar verdiği ilçede ki kaynaklarca ileri sürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı