AKP'de AŞK Böceği

AKP'de AŞK Böceği

AKP'DE BULUNAN BÖCEKLER AŞK BÖCEĞİ ÇIKTI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda (YTB) bulunan ve AKP kurucusu iki kadının İran adına casusluk yapmak için koyduğu ileri sürülen dinleme cihazlarının altında kıskançlığın olduğu belirlendi. “Böcek” diye tanımlanan cihazı YTB Başkanı’nı seven bir kadının koydurduğu ileri sürüldü. Polis olayla ilgili değişik adreslere baskınlar düzenleyerek, 10 kişiyi gözaltına aldı.
 
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kemal Yurtnaç’ın odasında ve toplantı salonunda bulunan dinleme cihazlarında yeni bilgilere ulaşıldı. Bir kadının sevgilis Yurtnaç’ı izletmek için bir grupla temasa geçtiği, bu grubun da F.A. ve A.D. isimli kadınları kurumdaki bazı yerlere böcekleri koymakla görevlendirdiği bildirildi. 
 
Milliyet gazetesi'nden Sertaç Koç'un haberine göre;  dinleme cihazlarında kullanılan sim kartlarıyla daha önce İran’la görüşmeler yapılması “casusluk” kuşkusuna yol açtı. Ancak işin gerçek yüzü ortaya çıkınca, terör ve istihbarat şubeleri dosyadan çekildi. Dosya bunun üzerine, “özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği” gerekçesiyle Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne devredildi.
 
CASUSLUK YOKMUŞ!
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde böcek bulunmasının ardından, yine Başbakanlık’a bağlı YTB Başkanı Kemal Yurtnaç’ın makam ve toplantı odalarında iki adet dinleme cihazı bulunmuştu. Yurtnaç, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında böceklerin F.A. ve A.D. adlı kadınlar tarafından konulduğu tespit edilmişti.
 
Yurtnaç’ın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, böceklerin aktif olduğu anlaşıldı. Bu nedenle olayı ilk olarak “casusluk” ve “siyasi bir yönü” olabileceği ihtimali üzerine Terör ve İstihbarat Şubeleri soruşturmaya başladı. Ancak olayda “casusluk” ya da “siyasi bir yön” tespit edilemedi.
 
Böceklerin, “kıskançlık” nedeniyle koydurulmuş olabileceği ihtimali değerlendirildi. Soruşturma dosyası bunun üzerine, terör ve istihbarat birimlerince, “özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği” gerekçesiyle Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi. 
 
Soruşturmada, bir kadının, böceklerin yerleştirilmesi için bazı kişilerle irtibat kurduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin de böcekleri koydukları şüphesiyle soruşturulan F.A. ve A.D. isimli iki kadınlar aracılığıyla dinleme cihazlarını yerleştirdikleri saptandı.
 
CANLI AKTARMIŞ
 
Soruşturmada, bulunan iki adet böcek üzerinde kapsamlı inceleme yapıldı. Aktif olduğu saptanan böceklerin, içlerine yerleştirilen GSM hatları ile makam ve toplantı odalarında yapılan konuşmaları karşı tarafta canlı olarak aktardığı belirlendi. Konuşmaları dinleyen kişilerin bunları kaydettikleri değerlendirildi. Son teknoloji olduğu belirtilen dinleme cihazlarının ayrıca, kapsamlı ortam dinleme özelliğine sahip olduğu anlaşıldı.
 
İRAN’LA KONUŞMUŞLAR AMA AJANLIK DEĞİLMİŞ!
 
Soruşturmada, iki kadının kullandığı cep telefonları ve böceklerdeki GSM hatlarının, İran uyruklu bir kişinin üzerine kayıtlı olduğu anlaşılmıştı. Bu GSM hatları üzerinden daha önce birçok kez İran ile bağlantı kurulduğu da tespit edildi. Hatların Yurtnaç’ın odasına yerleştirilmeden de kullanıldığı anlaşıldı. Ancak nedense bu hatların herhangi bir gizli servisle bağlantısı belirlenemedi.
 
OPERASYON VE BASKINLAR
 
Böcekleri yerleştirdikleri iddia edilen iki kadından ayrı olarak, beş kişinin daha şüpheli olarak araştırıldığı soruşturma dosyası kapsamında, önümüzdeki günlerde bir operasyon yapılabileceği öğrenildi. Soruşturulan bu kişilerin dinleme cihazı yerleştirdiği başka noktaların da olabileceği belirtildi.
 
Bu arada, polis, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın çıkarttığı mahkeme kararıyla üç ilde operasyon başlattı. Operasyonlarda 2'si kadın 10 kişi gözaltına alındı.