AKP'DE ANKARA ANKETİ PANİĞİ

AKP'DE ANKARA ANKETİ PANİĞİ

AK­P’­yi en çok en­di­şe­len­di­ren be­le­di­ye An­ka­ra. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Me­lih Gök­çek ile CHP’­nin ada­yı Man­sur Ya­vaş ara­sın­da

AKP'de 30 Mart Anketleri Paniği Başladı
 
17Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ve ardından ortaya çıkan ses kayıtları skandalları ile büyük oy kayıpları yaşayan AKP'de illerden gelen anket sonuçları şoku yaşandığı bildirildi. İstanbul'da Başkanlığı Sarıgül'e kaptırdığı neredeyse netleşen AKP'nin, Ankara, Hatay, Urfa başta olmak üzere 4 büyükşehiri'de kaybedebileceği telaş yarattı. Sözcü'de Veli Toprak imzası ile yer alan haberde, AKP'nin bir kaç ili de MHP ye kaptıracağı söyleniyor.
 
ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDEN GELEN SONUÇLAR PANİK YARATTI
 
AKP Ge­nel Mer­ke­zi, se­çim­le­rin nab­zı­nı özel an­ket­ler­le tu­tu­yor. Ar­ka ar­ka­ya ge­len şok so­nuç­lar, par­ti­de en­di­şe­li bir bek­le­yi­şe ne­den ol­du. İş­te AK­P’­ye ge­len son bil­gi­ler doğ­rul­tu­sun­da kri­tik ha­le ge­len il­ler:
 
BAŞA BAŞ GİDİYOR
 
AK­P’­yi en çok en­di­şe­len­di­ren be­le­di­ye An­ka­ra. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Me­lih Gök­çek ile CHP’­nin ada­yı Man­sur Ya­vaş ara­sın­da 15 pua­na ya­kın olan fark eri­di. Ba­şa baş ha­le ge­len An­ka­ra se­çi­min­de CHP’­nin ya­rı­şı ön­de ta­mam­la­ya­ca­ğı en­di­şe­si var.
 
BDP YAKALADI
 
Şan­lı­ur­fa­’da Va­li Ce­la­let­tin Gü­ven­ç’­in aday­lı­ğı he­sap­la­rı alt üst et­ti. Tep­ki­ler ne­de­niy­le AKP oy­la­rı eri­di. BDP’­nin Di­yar­ba­kır Be­le­di­ye Baş­ka­nı Os­man Bay­de­mi­r’­i aday gös­ter­me­si oy­la­rı ka­fa ka­fa­ya ge­tir­di. An­ketlere gö­re; AK­P’­nin oyu yüz­de 42, BDP’­nin ise yüz­de 41 ci­va­rın­da.
 
HATAY'I ESKİ BAŞKANINA KAYBEDECEK
 
İl­ginç ya­rış­lar­dan bi­ri de Ha­ta­y’­da ya­şa­nı­yor. Ada­let es­ki Ba­ka­nı Sa­dul­lah Er­gi­n’­i aday gös­te­ren AKP, es­ki AK­P’­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Lüt­fi Sa­va­ş’­la ya­rı­şı­yor. Ge­nel Mer­ke­z’­e ge­len bil­gi­le­re gö­re CHP’­den aday olan Sa­vaş, Sadullah Er­gi­n’­in 3-4 pu­an önün­de. Bu far­kın ka­pan­ma­sının çok zor gö­rü­şü ha­kim.
Bü­yük­şe­hir be­le­di­ye­le­ri ara­sın­da MHP’­nin güç­lü ol­du­ğu ve AK­P’­nin kay­be­de­ce­ği il­ler ara­sın­da Ada­na, Mer­sin, Ma­ni­sa ve Ba­lı­ke­sir bu­lu­nu­yor. Bu il­ler­de de AK­P’­nin cid­di oyu bu­lu­nu­yor

Kaynak:Haber Kaynağı