AKP'de 500 istifa birden

AKP'de 500 istifa birden

.

AKPden Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olan Mali Müşavir Muhammed Karabağ 500 kişiyle birlikte AKP'den istifa etti!

 
yerelgaste / AKP'den Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olan Mali Müşavir Muhammed Karabağ, partisinden istifa etti. Aday Adaylığı sürecinde karşılaştığı uygulamaların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Karabağ, inancımın ve güvenimin kaldığı bir yerde kalmamın anlamı yok dedi. Karabağla birlikte yaklaşık 500 kişi daha AKPden istifa etti.

Avcılar Ambarlı sahilindeki Orta Kahve'de bu sabah basın toplantısı düzenleyen AKP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Mali Müşavir Muhammed Karabağ, yaklaşık 500 kişiyle birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Aday Adaylığı sürecinde yaşadığı bir takım olayların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Karabağ, "Sonucu baştan belli edilmiş, kararları önceden alınmış bir yarışa bizleri soktular" diyerek, partisine olan inancını ve güvenini yitirdiğini söyledi. Bu şartlar altında yarar sağlayamayacağına dikkat çeken Karabağ, ayrılmanın en doğru seçenek olduğunu söyledi. Karabağ, kendisiyle birlikte istifa eden parti üyelerinin imzaladığı çok sayıda dilekçeyi de basınla paylaştı.

2006 yılından beri AKP bünyesinde aktif siyaset yaptığını belirten Karabağ, aradan geçen süre içerisinde ilçe teşkilatında çok sayıda görev üstlendiğine dikkat çekerek, kendisini istifaya götüren süreci şu sözlerle anlattı:

"İlçe yedek yönetim kurulu üyeliğinden tutunuzda ilçe başkan yardımcılığı mali işler başkanlığı, ekonomik işler başkanlığı, SKM başkan yardımcılığı ve 3. Bölge SKM Avcılar gözlemcisi olarak almış olduğum bütün görevleri elimden geldiği doğrultuda en iyi şekilde icra ettiğim kanaatindeyim.

"ŞAHSİ ÇIKAR BEKLEMEKSİZİN ÇALIŞTIM"

Makam, mevki, şahsi çıkar beklemeksizin tarafıma verilen bütün görevleri maddi ve manevi olarak destekleyerek Ak Partinin misyonu ve vizyonu doğrultusunda hizmet aşkıyla sürdürdüm. Tek derdim partimizin çıtasının daha da yukarılara çıkması olmuştur. Son Aday adaylığım dışında bu güne kadar partimden her hangi bir adaylığım söz konusu olmamıştır. 2009 Yerel Seçimlerinde Avcılar'da partimizin bayrağını dalgalandırmak için gecemi gündüzüme katarak çalıştığıma bütün teşkilat mensupları ve Avcılar halkı şahittir.

"HER ŞEY ADAY ADAYI OLUNCA BAŞLADI"

2014 yerel seçimlerinde partimizin bayrağını Avcılar'da dalgalandırabilmek için hizmet edebilmek için hepinizin bildiği üzere Belediye Başkalığına aday adaylığımı koydum. İşte her şey bu süreçte başladı, dosyalarımız ilçe başkanı tarafından alınmadı, basına fotoğraf çekimine ambargo koyulmaya çalışıldı, san ki bizler başka partilerin mensuplarıymışız gibi davranıldı, bunların birçoğuna sizlerde şahit oldunuz.

"SELAMIMIZI BİLE ALMADILAR"

İlçe teşkilatı ile aramıza mesafeler konuldu, yeri geldi selamımızı bile almadılar, bizleri görmezden geldiler. Almış olduğumuz terbiye doğrultusunda partimiz zarar görmesin diyerek bizlerde yapılan haksız uygulamaları görmezden geldik. Yine hepinizin bildiği üzere gecemizi gündüzümüze katarak sıkmadık el, almadık gönül, girmediğimiz sokak, çalmadık kapı, uğramadığımız STK, kalmadı. Son güne kadar dur durak bilmeden partimizin bir neferi olarak canımızı, malımızı esirgemeden çalıştık, aday adaylığı sürecini alnımızın akı ile tamamladığımıza inanıyorum.

"SONUÇ 2 YIL ÖNCEDEN PLANLANMIŞ"

Diğer ilçelerimizdeki uygulamaları görünce tamamen hayal kırıklığına uğradık. Almış oldukları bütün kararları İl Başkanlığımızın uygulamasıdır diyerek bizleri bastırdılar ama biz gördük ki bu uygulamalar sadece Avcılara özelmiş. Daha da enteresanı sonucu baştan belli edilmiş, kararları önceden alınmış bir yarışa bizleri soktular, gerçi son 2 yıldır hep söyleniyordu dile getiriliyordu ama bizler partimize inanan kişiler olarak bunu önemsemiyorduk, böyle bir şey olamaz, olmaz diyorduk. Böylesine büyük bir ailede 2 yıl önceden kararlar alınamaz diye düşünüyorduk zaten aksini düşünseydik aday adayı da olmazdık. Ama gördük ki bütün söylentiler ne yazık ki doğruymuş.

"AK PARTİ'YE İNANCIM VE GÜVENİM KALMADI"

Sonuç olarak ben şahsım olarak bugüne kadar hep inandığım doğrular peşinde koşmuş, inandığım doğrular için canımı, malımı, bütün dostlarımı seferber etmiş bir kardeşinizim. Yukarıda açık olarak ifade ettiğim sebeplerden dolayı Ak Partiye olan inancım, güvenim sarsılmıştır. İnancımın, güvenimin kalmadığı bir yerde yarar da sağlayamayacağım için Adalet ve Kalkınma Partisinden İstifa ediyorum.

45252

52425545

7467