AKP'DE 3 BELEDİYE BAŞKANI 48 MİLLETVEKİLİ DEPREMİ

AKP'DE 3 BELEDİYE BAŞKANI 48 MİLLETVEKİLİ DEPREMİ

AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu. Hatta bu yönde bir beklenti oluşturulmuştu" dedi. Abdülkadir Selvi AKP ve Erdoğan'ın sarayına ilişkin öngörüleri ile tanınıyor.


AKP'de birbirlerinin siyasi rakibi olan isimler karşılıklı "FETÖ" ihbarları yaparken AKP'li Selvi, "AK Parti kulisleri kaynıyor. Üç büyükşehir belediye başkanına, 'İstifa et' denildiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu. Hatta bu yönde bir beklenti oluşturulmuştu" dedi. Abdülkadir Selvi AKP ve  Erdoğan'ın sarayına ilişkin öngörüleri ile tanınıyor.

AKP'DE  FETÖ KAZANI KAYNIYOR

AKP eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in gözaltına alınması sonrası artan cemaat ve ihbar tartışmalarına ilişkin köşe yazısı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP kulislerinin kaynadığını dile getirdi.

ORDU BELEDİYE BAŞKANI OLAYI

"Siyasi rekabet, husumet, intikam ya da samimi duygular ile gerçek bilgiler ışığında illerde eski-yeni milletvekilleri hakkında yapılan ‘FETÖ’cü ihbarları’ nedeniyle. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın tepkisi de bunu gösteriyor. Hele eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin gözaltına alındıktan sonra... İdris Şahin’le serbest bırakıldığı gece konuştum. Siyasi rakiplerinin uydurduğu dedikoduların ötesinde bir şey sorulmadığını söyledi" diyen Selvi, AKP'lilerin "sarı öküz" hikayesini farklı anlattığını, "sarı öküzü vermemeliyiz" dediklerini ifade etti.

KULİSLER KAYNIYOR

"AK Parti kulisleri kaynıyor. Üç büyükşehir belediye başkanına, 'İstifa et' denildiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu. Hatta bu yönde bir beklenti oluşturulmuştu" diyen Selvi, "Ankara kulislerindeki hava bu sorunun yatıştığı yönünde. Belki münferit istifalar olabilir ama özellikle iki büyükşehir belediye başkanının istifası beklenmiyor. AK Parti içinde FETÖ’yle bağlantılı 48 milletvekili hesabı ise çok abartılı bulunuyor. Bunun üzerinden 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da olmak üzere iki seçim geçti. Fetullah Gülen’in en güçlü olduğu zaman dershaneler savaşını başlatıp, 17-25 Aralık darbe girişiminde bulunduğu dönemdi. AK Parti’den 70-75 milletvekili istifa edecek, böylece hükümet güvenoyu alacak seviyenin altına düşecek diye beklenti içinde olanlar vardı. O zaman Gülen’in talimatına rağmen, 14-15 kişi istifa etmişti" ifadelerini kullandı.

'PARTİ TÜRBÜLANSA GİRER'

AKP'de bir kesimin FETÖ'yle mücadele adı altında parti içerisinde operasyon yapılacak kaygısı taşıdığını belirten Selvi, "AK Parti’de iki farklı tez çarpışıyor. FETÖ kapısından girilip AK Parti’ye operasyon yapılır, operasyonun nereye gideceği belli olmaz tezini savunanlarla, siyasette de temizlik yapılsın, FETÖ’cüler AK Parti içinde barındırılmasın diyenler karşı karşıya. Biri parti türbülansa girer diyor, diğeri siyaset FETÖ’den arınsın istiyor. Çok iyi yönetilmesi gereken kritik süreçte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi" diyor.

Yazının tamamı için

Kaynak:Haber Kaynağı