AKP YÖNETİMİ ESKİ BAKANLARI SIRTINDAN BÖYLE ATACAK

AKP YÖNETİMİ ESKİ BAKANLARI SIRTINDAN BÖYLE ATACAK

Bazı AKP Milletvekillerinin "sırtımızdan bu yükü atalım, seçimlerde meydanlarda çok zorlanırız" dedikleri ileri sürülüyor. Mehmet Ali şahin'ın çıkışı ise bu iddiayı kuvvetlendiriyor gibi görünüyor.

 4 eski bakanın " Yüce Divan" oylaması bitti ancak sancıları bitmedi. oylama da muhalefet cephesi ile arasındaki  çekişmeyi bu defa büyük bir fire vererek çok az farkla kazanan AKP'de meydana çıkan durumun izahına çalışılıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin "Yüce Divan" oylamasında verilen fireler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Eski bakanlar Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış için AKP'nin  fire vermesini 700 bin liralık saate ve Bakara Suresi'ne bağlayan Şahin, "Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. Tepki oylarıdır onlar. 700 bin liralık saate ve Bakara suresine tepki olaylarıdır" dedi.

SİYASİ KULİSLERDE İLGİNÇ BİR YORUM

4 Eski bakanın "Yüce Divan" oylaması çok daha uzun süre tartışılmaya devam edeceğe benziyor. Oylamanın ardından yapılan değerlendirmede, Oylamada verilen desteğin son destek olduğu, Erdoğan'ın ve AKP yönetiminin "4 eski bakanın ortamdan yavaş yavaş silinmesini" isteyebileceği konuşuluyor. Bazı AKP Milletvekillerinin "sırtımızdan bu yükü atalım, seçimlerde meydanlarda çok zorlanırız" dedikleri ileri sürülüyor. Mehmet Ali şahin'ın çıkışı ise bu iddiayı kuvvetlendiriyor gibi görünüyor.

AKP TABANI VE VEKİLLERİN SON DESTEĞİ

Şahin durumu böyle açıklamaya çalışsa bile, son anketler ve kamuoyu araçtırma sonuçları, 17 Aralık Operasyonu ardından Halkın AKP'ye eski güveninin kalmadığı yönünde. Oylama sonuçlarının çok az farkla alınması ise AKP Mileltvekilleri üzerinde kurulan ağır yönetim baskısı üzerine alındığı bu desteğin ise AKP tabanının artık son rızası olduğu yorumları kulislerde netleşmeye başladı.

ŞAHİN İZAH ETMEYE ÇABALIYOR AMA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 4 eski bakanın Yüce Divan oylaması ile ilgili olarak A Haber televizyonunda açıklamalarda bulundu. 
Mehmet Ali Şahin, "Bir siyasetçi asgari ücretin daha yeni bin liraya çıktığı bir ülkede 700 bin liralık bir saat alamaz kardeşim. Bir diğer arkadaşımızın ise internette yayınlanan konuşmaları var. Kuran-ı Kerim'in bir suresi ile ilgili konuşmalarının hala milletvekillerinin içinde bir sızı olduğunu biliyorum. Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. Tepki oylarıdır onlar. 700 bin liralık saate ve Bakara suresine tepki olaylarıdır" dedi. 

“700 BİN LİRALIK SAATİ KOLUNDA TAŞIYAMAZ”

Mehmet Ali Şahin, "Bu eski Bakan arkadaşlarımız kusura bakmasın. Dobra dobra ve AK Parti'nin Genel Başkanvekili olarak konuşuyorum. Bir siyasetçi asgari ücretin daha yeni bin liraya çıktığı bir ülkede 700 bin liralık bir saat alamaz kardeşim. 700 bin liralık bir saati kolunda taşıyamaz. Bu siyasi etik açıdan çok yanlış bir davranıştır. 20-30-40 arkadaşımızın bu nedenle bir tepki oyu kullanarak bu şekilde davrandığını düşünüyorum" dedi. 

"KONUŞMALARININ HALA MİLLETVEKİLLERİNİN İÇİNDE BİR SIZI"

Mehmet Ali Şahin, "Bir diğer arkadaşımızın ise internette yayınlanan konuşmaları var. Kuran-ı Kerim'in bir suresi ile ilgili konuşmalarının hala milletvekillerinin içinde bir sızı olduğunu biliyorum. Gittiğimde konuşuyoruz. Buna bir tepkidir" diye konuştu. 

"DERS VERMEK AMACIYLA BU ŞEKİLDE DAVRANILDI"

Mehmet Ali Şahin, "Bu arkadaşlarımızın da gerekli sonucu çıkartması gerekiyor. Üç eski Bakan arkadaşımızdan farklı olarak herhangi bir sorumluluğu olmadığı geniş şekilde kabul göre Erdoğan Bayraktar için 288 oy kullanıldı. Yoksa vekiller aynı tavırlarına devam ederlerdi. Üç eski bakan arkadaşımıza bazı kişisel kusurları zaafları ve etik olmayan davranışları nedeniyle bir ders vermek amacıyla bu şekilde davranıldığını düşünüyorum. Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. Tepki oylarıdır onlar. 700 bin liralık saate ve Bakara suresine tepki olaylarıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı