'AKP ya faşist, ya da Müslüman olacak'

'AKP ya faşist, ya da Müslüman olacak'

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Batman, Mardin ve Siirt'te yapılan ve aralarında Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Saddak'ın da bulunduğu 80 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonlarını eleştirdi.

Kışanak, "Kimse artık bu ülkede halkımızın dini inançlarını inançları konusunda gösterdiği hassasiyeti de istismar ederek sömürerek kendi faşizan yüzünü gizleyemez. AKP ya faşit, ya da Müslüman olacak. Bize yaptıklarıyla görüyoruz ki ortada İslamiyet inancına dinimize inanç değerlerimize bir saygı yoktur" dedi.

KCK operasyonları nedeniyle Siirt'te BDP bitlis milletvekili Hüsamettin Zendirlioğlu ve yaklaşık 300 BDP'li ile basın açıklaması yapan Kışanak, hiç kimsenin Belediye'yi halkın elinden alamayacağını iddia ederken, "AKP iktidarı artık bir engel haline gelmiştir. Bu engeli bu halk aşacaktır. Belediye Başkanı Selim Sadak'ı, halkın elinden kimse alamayacaktır" diye konuştu. Türkiye'de her sabah güne bir hak ihlali ve bir yasa dışı siyasi operasyonla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Kışanak, şöyle konuştu:

"Siirt, Mardin ve Batman'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonda partimizin yöneticileri ilimizin eş başkanları Siirt Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri sivil toplum örgütlerinde çalışan arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. Bu 3 kentte yapılan operasyonla halkın iradesine yönelik AKP'nin darbeci zihniyetiyle siyasi gözaltı operasyonu yapılmıştır. İnsanların yüreğinde hergün yeni bir yara açarak kaybetmeye ve her geçen gün bir adım daha yaklaşıyorsun sayın başbakan. Sen bu halkın iradesine saygı göstermediğin sürece senin faşizan yüzün her geçen gün daha fazla teşhir oluyor. Sokaklarda eylem ve etkinlik yapılmasını insanların demokratik tepkilerini ortaya koymasını engellemek için bu kadar çırpınıyorsun. Ancak, çırpındıkça bataklığa saplanıyorsun. Sokaklarda bu gün belki eylem etkinlik sayısını azaltabilirsin ancak, senin bu faşizan uygulamaların sonucunda insanların yüreğindeki tepkiyi öfkeyi her geçen gün daha da büyütüyorsun. Bu halka ancak saygı gösterecek, iradesini kabul edeceksin, demokratik haklarının önüne koyduğun engelleri kaldıracaksın. Bu kent BDP'li belediyelerle halkın özgür iradesiyle seçtiği demokratik bir yönetim anlayışına kavuşmuştur. Bu kent tarihinde görmediği kadar büyük hizmetler görmüş, demokratik yönetim anlayışı nedeniyle ilk kez Belediye halkın Belediyesi olmuştur. Kimse artık bir daha hiçbir baskı yöntemiyle hiçbir tehditle şantajla gözaltıyla tutuklamayla siyasi operasyonla bu demokratik gelişmeyi geri çeviremez."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, Türkiye'de Kürt halkının temel hak ve özgürlüklerini kazanma, ülkenin eşit yurttaşı olarak yaşama konusunda bu kadar ağır bedeller ödeyerek bugünlere kadar geldiğini, bunu tersine çevirmek isteyenlere de pabuç bırakmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunu söyledi. Gültan Kışanak, "Kimse artık bu ülkede halkımızın dini inançlarını inançları konusunda gösterdiği hassasiyeti de istismar ederek, sömürerek kendi faşizan yüzünü gizleyemez. Faşizm ile Müslümanlık yanyana durmaz. AKP ya faşist ya da Müslüman olacak. Ortada islamiyen inancına, dinimize inanç değerlerimize saygı yoktur. Açıkça faşizmin her türlü yöntemini uygulayan bir diktatörlük anlayışı vardır. Diktatörlük ile İslamiyet; faşizm ile İslamiyet bağdaşmaz" diye devam etti.

Gültan Kışanak, iyi niyetle AK Parti'ye oy veren hiçbir yurttaşın da bu uygulamaları kabul etmediğini, meşruiyetini yitirdiğini öne sürdüğü iktidar partisinin 'aklını başına almadığı' takdirde iktidarını yitireceğini iddia etti. Gültan Kışanak, "Ağır bir süreçle karşı karşıyayız. Ancak, şunu da çok iyi biliyoruz ki biz bundan daha büyük zulümleri zalimleri aşa aşa bugünlere geldik bugünleri de aşacak gücümüz irademiz ve kararlılığımız vardır" diye konuştu.