AKP VE BAHÇELİ'NİN TOMA TEHDİDİNE MERAL AKŞENERDEN ÜLKÜCÜ RESTİ

AKP VE BAHÇELİ'NİN TOMA TEHDİDİNE MERAL AKŞENERDEN ÜLKÜCÜ RESTİ

Devlet bahçeli'nin temsil ettiği merkez ile 4 adaydan oluşan ve büyük bir destek toplayan MHP muhalifleri arasında süren kurultay gerginliği had safhaya geldi. AKP'nin toma tehdidine karşı Akşener'den ülkücü resti.

MHP'de 'kurultay' düğümü devam ediyor. Meral Akşener, "Yarın kongre olacak mı, olmayacak mı" sorusuna yanıt verdi. Akşener, "Biz yarın kongrenin yapılması için burada olacağız. TOMA'lar karşımızda. Kongrenin ille salonda olması gerekmiyor" dedi.

SALON KAPISINDA OLACAĞIZ

MHP'deki kritik Pazar kurultayına artık saatler kaldı. Partideki dört genel başkan adayı bugün ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamada, adayların yarın kongre saatinde salon önünde toplanacağı ifade edildi.

İLLEDE SALONDA OLMASI GEREKMİYOR

Bu açıklamanın ardından genel başkan adaylarından Meral Akşener, kongrenin yapılmasının planlandığı otele geldi. Otele girişi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Meral Akşener, yarın kongrenin yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, "Biz yarın kongrenin yapılması için burada olacağız. TOMA'lar karşımızda. Kongrenin ille de salonda olması gerekmiyor" diye konuştu.

ÜLKÜCÜLERİ KİMSE TANIMIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı suçlayan Akşener, "Bir ara dönem yaşandı. Bu icra müdürünün Adalet Bakanlığı'na gidip geldiği bir süreç yaşandı. Basın toplantısında anlatacağım. 4 aday aldığımız karar neticesinde, buraya sonrasını suç işleyenler düşünsün. Delege peyderpey geliyor. Ülkücüleri kimse tanımamış, tanımıyorlar. 5,5 aydır biz kongre yapmaya çalışıyoruz. Demokrasi ve hukukun verdiği tüm kurallara uyarak kongremizi yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Çağrı heyeti atandı, görevi devam ediyor. Bu işleri yapacak olan çağrı heyeti. Çağrı heyeti bir değişikliğe gitmedi. 4 aday burada olacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı