AKP ülke sınırlarını bile koruyamıyor!

AKP ülke sınırlarını bile koruyamıyor!

Reyhanlı tepkisi ülke genelinde çığ gibi büyüyor...

AKP ülke sınırlarını bile koruyamıyor!
 
Reyhanlı tepkisi ülke genelinde çığ gibi büyüyor...
 
Yusuf Yavuz
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara yönelik tepkiler ülke genelinde devam ediyor. Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleşen yürüyüş ve basın açıklamasıyla AKP'nin Suriye politikası protesto edildi. Eğitim-Sen Kaş Temsilciliği'nin organize ettiği protestoya çok sayıda yurttaş da destek verdi.
 
KAŞ'TA REYHANLI PROTESTOSU

Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında, "AKP'nin Suriye'ye yönelik emperyalist işgal ve dış müdahale girişimlerinin parçası olma iddiası ve ısrarının bedelini başta Reyhanlı halkı olmak üzere Tüm Türkiye en ağır şekilde ödemeye devam etmektedir. Suriye'ye emperyalist müdahale başlayıp, teröristler ülkemizden giriş çıkış yapmaya başladığı dönemlerde duyarlı Hatay halkı bu durumu deşifre etmş ve El Kaide teröristlerinin Hatay ve ülkemizde çıkarılması için iktidarı uyarmış, buna rağmen önlem alınmamıştır. Sonrasında da maalesef bu kaçınılmaz son ortaya çıkmıştır" denildi.
 
HÜKÜMETİN DÜŞTÜĞÜ KRİZ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

"Reyhanlı halkı yalnız değildir", "Katil ABD, işbirlikçi AKP" ve "AKP elini Suriye'den çek" sloganlarıyla yaşananların protesto edildiği basın açıklamasında, gelinen noktada yaşanan felaketin başlangıçta bölgesel güç olma hevesiyle yanıp tutuşan AKP hükümetinin içine düştüğü krizi gözler önüne serdiğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'yi pervasızca savaş bataklığına sürükleye AKP iktidarı karşısında hem bölgede hem de ülkede 'savaşa karşı barışı savunmak' her zamankinde daha fazla önem kazanmıştır. ABD Başkanı Obama ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesi öncesine gelen bu saldırı ile Türkiye'de yükseltilebilecek savaş çığırtkanlığına karşı uyanık olunmalıdır. Hükümetin hedef saptırma girişimlerine aldanmadan AKP'nin yarattığı zemin ve patlamanın arka planının tüm yönleriyle sorgulanması gerekmektedir."
 
'STRATEJİK DERİNLİK DEĞİL, STRATEJİK BAĞIMLILIK'

Reyhanlı'da yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilenen basın açıklamasında, "Davutoğlu'nun 'stratejik Derinlik' dediği politikanın aslında 'stratejik bağımlılık' olduğu, atılan her adımda kamuoyu gözünde daha da netleştiği gibi AKP'nin ülke sınırlarını bile koruyamadığı bir zaafiyet gün geçtikçe büyümektedir. Ülkemizin NATO üsleriyle ve ABD'nin kanlı savaşa hazırlık yaptığı askeri üslerle kuşatılmasına ve emperyalizmin maşası haline gelerek komşu ülkelerle savaşın eşiğine gelmesine izin vermeyeceğiz. Reyhanlı halkı yalnız değildir. Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak" görüşüne yer verildi.