AKP TURİZMİ BÖYLE KURTARACAK

AKP TURİZMİ BÖYLE KURTARACAK

Büyük bir bunalımda olan ve şu ana kadar gösterilen çabaların hiç birisinden umut verici bir sonuç alınamayan turizm sektörü için AKP'nin son umudu Aaplar


AKP'nin içeride izlediği kanlı Kürt Politikası ve Suriye politikası Türkiye'yi resmen en çok terör riski bulunan ülkeler arasına soktu. Başta Rusya ile bozulan ilşkiler, ardından sık sık meydana gelen intihar saldırıları Türkiye'ye gelen turislerin % 50'nin üzerinde azalmasına neden oldu.

TURİZM SEKTÖRÜ BATIYOR

Cari açığının önemli bir bölümünü turizm gelirleri ile kapatan Türk turizminin iflas noktasına gelmesi AKP'nin en büyük batağı halinde. Öte yandan ilke ekonomisinde herşey yolunda gösterisi için izlenen kur politikası ile değeri çok düşen doların turizm ve ihracat sektöründe büyük bir boşluk yarattığı sektörde en çok konuşulan konular arasında. Ve tüm bu handikaplara karşın kendiside turizmci olan Bakan Çavuşoğlu'nun bataktan çıkmak için bulduğu yol Arap ülkeleri oldu.

ÇAVUŞOĞLU'NUN ARAP VE İRAN UMUDU

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından başta Antalya olmak üzere turizm iflas noktasına gelirken, kendisi de Antalya Milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu boşluğu Suudi turist ile doldurmayı hedefliyor. 
Cumhuriyet'ten Dugu Güvenç'in haberinde ayrıntılar şöyle veriliyor.

ÇAVUŞOĞLU'NUN RİYAD ZİYARETİ

Kral Selman’ın ziyaretinin hemen ardından Riyad’a giden Çavuşoğlu, Arap Turizm Örgütü Başkanı ile Cidde’de bir görüştü. Diplomatik kaynaklara göre görüşmede, “Türkiye ile Arap dünyası arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği” ele alındı.

ERDOĞAN'DAN KRALA MESAJ MI

1054031.jpg

Çavuşoğlu, Riyad ziyareti sırasında önceki gün Riyad’a giderken oradan da uzun süredir ilişkilerin düzelmesi için girişimlerin sürdüğü Abu Dabi’ye gitti. Çavuşoğlu bir yandan Riyad’da Antalya turizmi için destek ararken diğer yandan da Suud Kral Selman ile kısa süre sonra bir görüşme daha yaptı. Suriyeli muhaliflerin Kilis sınırında IŞİD ile çatışmasının arttığı bir dönemde Çavuşoğlu’nun Cumhurbaşkanı’ndan Kral’a mesaj götürdüğü iddia edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da yarın Katar’a gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin ardından muhalifler Çobanbey’i IŞİD’den almış ancak kısa süre içerisinde kaybetmişti. Bu süreçte ABD’nin desteğinin çekildiği öğrenildi. Cumhuriyet’e bilgi veren kaynaklar, “ABD, Ahrar El Şam adlı grubun başarıyı kendisine mal etmesinden rahatsız oldu. ABD bu grupla birlikte hareket etmemekte kararlı” görüşünü paylaştı.

ARAPLAR GİRERSE BATI HİÇ GELMEZ

bodrum-arap-turistler3.jpg

Çavuşoğlu’nun Selman ile görüşmesine dair Dışişleri kaynakları İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin Sonuç Bildirgesi’nde alınan kararların uygulanması ve iki ülke arasında koordinasyon konseyi kurulmasına yönelik anlaşmanın sonuçlarının hayata geçirilmesinin ele alındığını belirtti. Selman-Çavuşoğlu görüşmesinde ayrıca başta Suriye olmak üzere bölgesel sorunlar da ele alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı