AKP Sosyal Medya'da Örgütleniyor

AKP Sosyal Medya'da Örgütleniyor

AKP, yerel seçimler öncesinde Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerini kullanacak 6 bin kişilik bir ekip oluşturdu

Eylemlerin hemen ardından teşkilata sosyal medya genelgeleri gönderen Genel Merkez, bu gücü yerel seçimlerde kullanmaya hazırlanıyor. Böylece, birkaç ay önce aleyhine olan Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya ortamlarını lehine çevirmeyi planlıyor.
 
Zaman'dan Ahmet Dönmez'in haberine göre, AKP bunun için Türkiye genelinde il ve ilçe sosyal medya sorumluları belirledi. Onların altında çalışan ekiplerle birlikte toplam sayı 6 bini buluyor. Bu ekipler, yerel seçim sürecinde sanal âlemde propaganda yapacak; kamuoyunu fotoğraf, görüntü ve yazılarla 'bilgilendirecek'. Sloganlar, aday tanıtımı ve projeler anlatılacak.
 
AKP Genel Merkez'de oluşturulan 'Sosyal Medya Koordinasyon Merkezi', Hüseyin Çelik'in başında olduğu Tanıtım Medya Başkanlığı, Süleyman Soylu'nun başında olduğu Ar-Ge Başkanlığı ile Gençlik Kolları tarafından koordine ediliyor. 81 ilin sosyal medya sorumluları belirlendi. Bu isimler, Ankara'da eğitimden geçirildi.
 
Bunun için AKP Genel Merkez'de bir 'sosyal medya sınıfı' kuruldu. Eğitimler grup grup devam ediyor. 953 ilçede de aynı şekilde sosyal medya uzmanları olacak. Sosyal medya timleri ağırlıklı olarak büyük şehirlere yüklenecek. İstanbul'da bin, Ankara'da 600, İzmir'de de 400 kişilik ekipler görev alacak. Görev alacak kişilere, nasıl bir dil kullanacakları, üsluplarının nasıl olması gerektiği de anlatılıyor.