AKP SEÇMENİ ONUN BAŞBAKAN OLMASINI İSTİYOR

AKP SEÇMENİ ONUN BAŞBAKAN OLMASINI İSTİYOR

AKP’li seçmenlere Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kimin başbakan olması gerektiğine ilişkin sorular yöneltildi.

Erdoğan'ın Toplam seçmen'in % 37 sinin oylarını alarak Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından organize etmeye çalıştığı AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğu konusunda tercihlerine AKP'li seçmenin destek vermediği araştırma sonuçları ile ortaya çıktı. Erdoğan'ın yürütme erkini elinde tutabilmek için yetersiz olan Cumhurbaşkanlığı yetkileri ile yetinmek istemediği bu yüzden Başbakanlık ve AKP Genelbaşkanlığı koltuğuna sözünden çıkmayacak Ahmet Davutoğlunu getirmek istemesi siyasi gözlemcilerin yoğun eleştirilerine neden oluyor. Gazetecileronline bu konuda araştırma sonuçlarına dayanan ayrıntılı haberinde şu görüşlere yer veriyor..

AKP'YE OY VERENLER ABDULLAH GÜL'Ü İSTİYOR

Darbe yaparak başbakanlığa el koyan Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Başkanlığı görevini bırakmadan niye parti yönetimi apar topar toplayarak yangından mal kaçırırcasına olağanüstü kongre kararı aldı belli oldu. AKP’ye oy veren vatandaşların, Erdoğan’ın başkanlığa getirmeye çalıştığı Ahmet Davutoğlu yerine Abdullah Gül’ü istediği belirlendi. 

ŞOK EDEN ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Andy-ar araştırma şirketi, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası halkın nabzını tutan bir anket yaptı. 31 ilde bin 897 kişi arasında yapılan ankette, AKP’li seçmenlere Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kimin başbakan olması gerektiğine ilişkin sorular da yöneltildi.

ABDULLAH GÜL %40'IN ÜZERİNDE OY ALDI

Araştırma sonuçlarına göre;  “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasının ardından AKP’nin başına kimin geçmesini istersiniz” yönündeki soruya halkın yüzde 40.4’ü “Abdullah Gül” yanıtın verdi. Halkın yüzde 8.2’si “Ali Babacan”, yüzde 6.5’i ise “Bülent Arınç” dedi. Erdoğan’ın başbakanlığa getirmeye çalıştığı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Arınç ve Babacan’ın gerisinde kaldı. Vatandaşların sadece yüzde 5.3’ü Davutoğlu’nun AKP’nin başına geçmesi gerektiğini söyledi.

DAVUTOĞLU % 10 BİLE ALAMADI

Aynı soruya AKP’li seçmenlerin verdiği yanıt daha da çarpıcı. Bu seçmenlerin yüzde 57.3’ü Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle boşalan AKP Genel Başkanlığı’na Abdullah Gül’ün getirilmesini istedi. Arınç’ın seçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 12.1, Babacan’ın seçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 9.5 olurken Davutoğlu yüzde 9.2’de kaldı.

NUMAN KURTULMUŞ'U AKP TABANI SEVMEDİ

Genel başkanlık beklentisiyle HAS Parti’yi kapatarak AKP’ye katılan Numan Kurtulmuş’un AKP’nin başına geçmesi gerektiğini söyleyenler yüzde 3.7’yi güçlükle buldu.

Sabah atv için oluşturulan havuzun koordinatörü olan, bacanağı İzmir’deki Liman Yolsuzluğu’nda gözaltına alınan, Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nde sağ kolu olacağı belirtilen Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkanı olması gerektiğini söyleyenler ise yüzde yüzde 2.4 oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı