AKP SEÇİM BÜROSUNDA SİLAHLI KAVGA 1 ÖLÜ

AKP SEÇİM BÜROSUNDA SİLAHLI KAVGA 1 ÖLÜ

Saldırganın tabancasından çıkan kurşunlarla Abit Nasıroğlu kanlar içinde yere yığılırken, seken kurşunlardan lokal çaycısı da yaralandı. Atey açarak kaçmaya başlayan saldırganı, lokalde görevli polisler de ateş ederek yaralı yakaladı.

 

BATMAN'da Ak Parti eski milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu'nun oğlu 25 yaşındaki Abit Nasıroğlu, bugün partinin seçim lokalinde alacak- borç anlaşmazlığından çıkan silahlı kavgada öldü. Biri saldırgan olmak üzere 2 kişinin de yaralandığı olayda yaşamını yitiren Abit Nasıroğlu nişanlıydı ve hafta sonu düğün yapacaktı.

ÖNCE TARTIŞTI ARDINDAN ATEŞ ETMEYE BAŞLADI

Olay, Batman il merkezindeki Turgut Özal Bulvarında Ak Parti Batman il Başkanlığı yakınlarında bulunan Ak Parti seçim lokaline, saat 14.20 sıralarında meydana geldi. Çevresinde sivil polislerin bulunduğu belirtilen lokale gelen ve kimliği henüz öğrenilemeyen saldırgan iddiaya göre alacak- borç konusuna Ak Parti ikinci sıra milletvekili adayı Ahmet İnal ve eski milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu'nun oğlu Abit Nasıroğlu ile tartıştı, ardından silahını çekerek ateş etmeye başladı.

YARALI YAKALANDI

Saldırganın tabancasından çıkan kurşunlarla Abit Nasıroğlu kanlar içinde yere yığılırken, seken kurşunlardan lokal çaycısı da yaralandı. Atey açarak kaçmaya başlayan saldırganı, lokalde görevli polisler de ateş ederek yaralı yakaladı.

Batman Bölge Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Abit Nasıroğlu doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı çaycı ile saldırgan ise tedaviye alındı. Ölen Nasırlıoğlu'nun cesedi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, özel harekat timleri AK Parti binasının çevresinde geniş önlem aldı.

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Ak Parti seçim lokalinde silahlı saldırıda yaşamını yitiren Abit Nasıroğlu'nun nişanlı olduğu ve hafta sonu evlenmek için düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Oğlunun ölümüyle yıkılan eski milletvekili Mehmet Nezir Nasıroğlu, "Sabah oğlum düğüm davetiyeleri için matbaaya gitti. Düğün hazırlığı yapıyordum. Lokale de uğramış. Olayın partiyle, alacak- verecek davası ve bizimle bir ilgisi yok" dedi. Müteahhitlik ve çiftçilik yapan Mehmet Nezir Nasıroğlu, üç dönem önce CHP'den milletvekili seçilip istifa ederek Ak Parti'ye geçmişti.

İL BAŞKANI: OLAY SİYASİ DEĞİL

Ak Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, olayın alacak konusundaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını, siyasi bir boyutu olmadığını söyledi.

Saldırı sırasında lokalde bulunan Ak Parti Batman 4. sıra Milletvekili adayı Adile Gürbüz

"Seçim lokalinde oturduğumuz sırada içeri giren yeşil montlu bir kişi, 4-5 el ateş etti ve hızla lokalden çıktı. Bu sırada nereden ve nasıl ateş edildiğini görmedik ama saldırgan silah ile vurulup yakalandı. Bu olay seçim çalışmalarımı engellemeyecektir. Emniyetin olayın en kısa sürede aydınlatacağına inanıyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı