AKP SARAY YAPIYOR, DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞA KALIYOR

AKP SARAY YAPIYOR, DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞA KALIYOR

Dairesini, şehidin doğacak bebeğine bağışladı

AKP iktidarı Kaç-Ak Saray yaptırarak milletin sinirlerini zıplatırken, sosyal devletin gereği olarak yapılması gereken görevler de vatandaşlara kaldı.

Fransa'da sıvacı olarak çalışan 38 yaşındaki Ali Dal, Ordulu şehit Astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun doğacak olan bebeğine daire bağışladı. Ordu Valiliği'nde düzenlenen bağış töreninde gözyaşı sel olurken Ali Dal, Eskişehir'deki dayalı döşeli bir dairesinin tapusunu şehit eşi Esra Aydoğdu'ya teslim etti.

Fransa'nın Vienne kentinde yaşayan ve aslen Afyonkarahisarlı olan evli ve 3 çocuk babası Ali Dal, geçen Ekim ayında Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine yardım etmek istedi. Bunun için Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı aracılığı ile Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile görüştü.

Vali Balkanlıoğlu da bunun üzerine şehit eşi Esra Aydoğdu'ya gurbetçi Ali Dal'ın yapmak istediği bağışı anlattı. Esra Aydoğdu da bağışı doğacak bebeği üzerine verilmek koşuluyla kabul etti.

ŞEHİT EŞİ TAPUYU AĞLAYARAK ALDI

Gurbetçi Ali Dal yurt dışından bağışı yapmak üzere Türkiye'ye geldi. Eşi Hatun, 3 çocuğu ve Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı ile bugün Ordu'ya gelen Ali Dal, Valilikte ilk kez görüştüğü şehit eşi 3 aylık hamile Esra Aydoğdu ile bir araya gelince, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında düzenlenen törende Ali Dal gözyaşlarıyla bağışta bulunduğu dairenin büyük çerçeveli tapusunu Esra Aydoğdu'ya takdim etti. Duygulanarak ağlayan şehit eşi Esra Aydoğdu da konuşamadı. Ali Dal sıva ustası olduğu için Esra Aydoğdu'ya hatıra bir de sıva işlerinde kullanılan mala hediye etti.

BU ÖRNEK OLSUN

Bu duyarlılığından dolayı gurbetçi aileye teşekkür eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Ali kardeşimiz, Fransa'da sıva ustası olarak çalışıyor. Öyle büyük işadamı falan değil. Televizyonda şehidimizin o baba evini görünce, Eskişehir'de güzel bir dairesi var, dayalı döşeli evini hibe etmek istedi. Sağolsun bizimle irtibata geçti. Beni aradı, biz de sevindiğimizi söyledik. Böylece Eskişehir'de ki evin tapusunu da devir etmek suretiyle hibe etmiş durumda. Bizlere örnek olsun. Allah razı olsun, buraya kadar geldiler. Kendisini ve ailesini kutluyorum. İnşallah Türk halkına ve bizlere örnek olur bu davranış. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

SIFIR EVİ MEZARA MI GÖTÜRECEĞİM

Ali Dal ise konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Konuşmakta güçlük çeken Dal, şehidin Ordu'nun Ünye İlçesi'ndeki baba evini televizyondan gördüğünü, bu durumdan da çok etkilendiğini söyledi. Birlik beraberlik çağrısında bulunan Ali Dal, "Sabah işe gittim telefonuma mesaj geliyor. Türkiye'de ne oluyor diye. Şehidimizin baba evini gördüm, durulacak gibi değil. 70 milyon insanız, birlik beraberliğimiz şu an bizim. Sıfır evimi, mezara mı götüreceğim ben. Senede bir kere gelip 3-4 gün kalıyorum. Çocuklarımla düşündüm, şehidimin ailesine bağışladım. Allah bana bir daha verir. Önemli olan birlik beraberlik. Şehit bizim şehidimiz, başkasının şehidi değil. Yanan bizim yüreklerimiz. Hepimizin şimdi kenetlenme zamanı. Avrupa'da birlik beraberlik içindeyiz. Köylü çocuğuyum ben. 11 yaşında gittim Avrupa'ya. Önemli olan birlik beraberlikle kenetlenmemiz lazım. Birlikte olursak 100 tane Türkiye yaparız biz. Şehidimize sahip çıkalım, biz evde yatarken onlar dağda geziyorlar" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu daha sonra bu duyarlılığından dolayı daire bağışlayan Ali Dal'a teşekkür belgesi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı