AKP, Şafak Pavey'den Özür Dileyecek Peki Yeterli mi?

AKP, Şafak Pavey'den Özür Dileyecek Peki Yeterli mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e attığı twetle biranda gündeme oturan Melik Birgin Ak Parti üyeliğinden jet hızıyla ihraç edildi.

O üye AK Parti'den ihraç edildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e attığı twetle biranda gündeme oturan Melik Birgin Ak Parti üyeliğinden jet hızıyla ihraç edildi. 
Mikail PELİT/ MALATYA
22.12.2012 22:33

AKP TABANINA NASIL MESAJ VERİYOR?

AK Parti üyesi Melik Birgin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e, "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın. Nedir bu inatçılık!" diyen bir tweet attı. 
Birgin'in tweeti sosyal medyada büyük tepki çekti. Şafak Pavey, Başbakan Erdoğan'a Birgin'i bir mektupla şikayet etti. Konuyla ilgili tepkilerin büyümesi üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Twitter üzerinden bir açıklama yaparak Birgin'in AK Parti üyeliğinden ihraç edileceğini duyurdu ve Birgin AK parti üyesi olduğu için Pavey'den özür diledi.

Bu ve benzer skandallar AKP üst yönetiminin tabanına verdiği mesajların nasıl tepkilere neden olduğuna açık bir örnek olarak yorumlandı. AKP bu skandalın ardından Şafak Pavey'den özür dileyecek. Şimdi akıllara takılan soru şu. Özür bu skandalı tamir eder mi?
Konuyla ilgili soruları yanıtlayan il başkanı Bülent Tüfenkçi, basında iddia edildiği gibi Melik Bİrgin'in Gençlik Kollarında MYK üyesi olmadığını ve yönetimde de bir görevinin bulunmadığını söyledi. Birgin'in sadece parti üyesi olduğunu ifade eden Tüfenkçi, Pavey'e atılan twetin son derece çirkin olduğunu ve bunu asla kabul edemeyeceklerini belirtti. Gönderilen son mesajın kendilerini son derece üzdüğünü belirten Tüfenkçi, konuyu öğrenir öğrenmez yönetimin toplandığını ve Melik Birgin'i partiden ihraç ettiklerini söyledi. Birgin'in de aynı zamanda istifa dilekçesi sunduğunu kaydeden Tüfenkçi, "Benim bildiğim kadarıyla sayın Pavey'in bir başörtüsü ile ilgili bir twetinin ardından böyle bir yazışma olmuş. Bizde gerçekten çok üzüldük. Ak Parti üyesi olmasından dolayı daha da üzüntü duyuyoruz zaten" dedi. 
 
PAVEY'DEN ÖZÜR DİLEYECEK 
 
İl Başkanı Tüfenkçi ayrıca Melik Birgin'in Şafak Pavey'e ulaşıp özür dileyeceğini belirterek, "Oda pişmanlık duyuyormuş gençlik kollarından aldığım bilgiye göre" dedi. 
 
Malatya Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez'de haberi öğrenir öğrenmez 19 yaşındaki Melik Birgin'e ulaştıklarını ve konuyu görüştüklerini belirtti. Birgin'in kendilerine Pavey'e attığı twetten dolayı çok üzgün olduğunu ilettiğini kaydeden Göçmez, bir anlık kızgınlık sonucu böyle bir tweti attığını belirten Birgin'in en kısa zamanda Şafak Hanıma ulaşıp özür dileyeceğini ifade ettiğini söyledi. Göçmez, atılan mesajın teşkilatlarını son derece üzdüğünü belirterek böyle bir olayın olmasından dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, "Bundan sonraki süreçte böyle olayların bir daha tekrar edilmemesi için gerekli önlemleri alacağız" dedi. 
 
Öte yandan Melik Birgin'e ait sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplar olayın gündeme gelmesiyle kapandı. Akşam saatlerinde Birgin'e ait tweetter sayfasına girildiğinde ismin altında Ak Parti Malatya Gençlik Kolları MYK üyesi ibaresinin yazıldığı görülürken ülke gündemine bir anda düşmesiyle her iki hesaba da artık ulaşım sağlanmıyor.