AKP Reyhanlı'ya para dağıtıyor

AKP Reyhanlı'ya para dağıtıyor

Reyhanlı halkının AKP'ye olan yoğun tepkisini böyle yatıştırmaya çalışıyorlar.

Patlama sonrasında ortalıkta görünmeyen hükümet görevlileri, para dağıtarak, yükselen tepkileri yatıştırmaya çalışıyor. Ancak halkın hükümete yönelik tepkisi sürüyor.

Reyhanlı’da devlet son üç gündür ciddi miktarda para dağıtıyor. Görevliler, insanları arayıp, Ziraat Bankası’ndan isimlerine yatan paraları çekmelerini istiyor. Kimse, kime, neye göre para yatırıldığını bilemiyor. Değişik miktarlar yatırılmış. Adeta Reyhanlı halkı para ile susturulmaya çalışılıyor. Günlerdir ortalıkta görünmeyen, halkın acısında yanında olmayan AKP Hükümeti paralar dağıtılıp halkın tepkisi bir miktar yatıştıktan sonra ortaya çıkmayı planlıyor gibi…

‘SUÇUNU ÖRTME TELAŞI’

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, “İnsanlar parçalanırken olmayan devlet, para dağıtarak ortaya çıkıyor. Reyhanlı halkını para ile susturmaya çalışıyorlar. Kaybettikleri canlarının, huzurlarının, hükümet için bir bedeli var. Onu ödüyor. Saldırıdan hemen sonra hasar tespiti adı altında bir kısa bir çalışma yaptılar. Bir grup görevli, insanlarla görüşerek hızla ne kadar hasarları olduğunu tespit edip bunun para karşılığını belirlediler. Hükümetten aynı hızla para ödemeye başladı. Hükümet kendi suçunu para ile örtme telaşındadır. Ancak Reyhanlı halkı buna teslim olmayacaktır,” açıklamasında bulundu.

‘BENİ PARAYLA KANDIRAMAZLAR’

Patlamanın olduğu Belediye Binası’nın yanı başında evi olan, ancak patlama sırasında evde bulunmayan Güneş Sökmen ise hesabına yatırılan 6.500 TL. paraya itiraz ediyor. “Hasarımı ödeyeceklerse adam gibi ödesinler. Benim sadece kapılarım bu kadar tutar. Yerdeki Karolarım bile söküldü. Duvarlarım bile hasar gördü. En az 20 bin lira hasar var. Ben para filan istemiyorum. Benim evimi yaptırsınlar, bana teslim etsinler. Beni para ile kandıramazlar, bana verdikleri zararı karşılasınlar. Bu Suriyelileri bunlar getirdiler. Başımıza bela ettiler. Bunun bedelini bize ödetmeye çalışıyorlar” diyor.

TAZMİNAT GÜNDEMDE

Ölenlerin yakınlarına ise ciddi bir para ödenmeye yakında başlanacağı konuşuluyor. Kaybedilen yaşam başına 75 bin lira rakamı halk arasında söyleniyor. Acıların taze olması, hükümet görevlilerinin taziye evlerine gidememesi nedeniyle bu ödemelerin bir süre sonra yapılacağı bildiriliyor.

VALİ: YAKALADIK

ZANLININ AİLESİ: TESLİM OLDU

Hatay Valisi dün bir açıklama yaparak patlamayla ilgili 4 kişinin daha yakalandığını ve sorgularının devam ettiğini açıkladı. Ancak yakalanan kişilerin aileleriyle görüştüğümüzde, Mehmet G’nin ve Yusuf B’nin aileleri ile birlikte giderek emniyete teslim oldukları ortaya çıktı.

‘SUÇU BİZE YIKMAK İSTİYORLAR’

Aileler, aranır durumda olan çocuklarını yanlara alarak, Emniyet Müdürlüğü’ne teslim etti. Her iki aile de oğullarının böyle bir katliama asla bulaşmadıklarını söylüyor. Emniyet’in çocukları katliam zanlısı olarak ilan ettiğini, yaşamlarını kararttığını belirten aileler, “Bizim çocuklarımızın bu katliamla asla bir ilişkisi yoktur. Olayı bizlere yıkmak istiyorlar. Gerçek suçluları koruyarak, zavallı çocuklarımıza saldırıyorlar, bu vicdansızlıktır” diye feryat ediyor.