AKP 'OLAĞANÜSTÜ KONGRE'YE GİDİYOR!

AKP 'OLAĞANÜSTÜ KONGRE'YE GİDİYOR!

AKP’nin sır gibi sakladığı “A Planı” hazır.

Yurt gazetesinin haberine göre; Erdoğan 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilirse uygulamaya konacak en güçlü formülle, parti içi tartışmaların önü kesilecek. AKP kurmaylarının Başbakan Erdoğan’a sunacağı A planı şöyle:

ERDOĞAN KÖŞK’E ÇIKMADAN GENEL BAŞKAN DA SEÇİLECEK, BAŞBAKAN DA AYNI KİŞİ OLACAK

10 Ağustos’ta Başbakan Erdoğan’ın kazanması halindei 11 Ağustos’ta AKP MKYK toplanacak. Olağanüstü kongreye gitme kararı alınacak. MKYK 11-15 Ağustos tarihleri arasında, olağanüstü kongreye gitme ilanı çıkaracak, üç gün içerisinde de karara bağlanacak. 15 gün sonra, yani 26 Ağustos’ta AKP Olağanüstü Kongresi'ni yapacak. Kongrenin ikinci günü olan 26 Ağustos’ta genel başkan seçimi yapılacak. Bu isim, Erdoğan’ın işaret ettiği üç dönem kuralına takılmayan, mevcut milletvekillerinden biri olacak. Genel başkan seçilecek kişi aynı zamanda başbakan olacak.

29 AĞUSTOS’TA YENİ SEÇİLEN GENEL BAŞKANA HÜKÜMET KURMA GÖREVİ VERİLECEK

AKP’nin A planına göre; 28 Ağustos’ta Başbakan Erdoğan sabah saatlerinde Meclis Başkanlığından mazbatasını alacak. Öğlenden sonra Meclis’te yemin edecek. Akşam saatlerinde ise Abdullah Gül’den görevini devralacak. 29 Ağustos’ta Başbakan Erdoğan AKP’nin Olağanüstü Kongresi'nde seçilen genel başkana Hükümeti kurma görevini verecek.

TARTIŞMALARIN ÖNÜ KESİLECEK

AKP kurmaylarınca hazırlanan bu formül, Erdoğan’a da sunulduğu kaydedildi. Ancak, Erdoğan olağanüstü kongre tarihine 11 Ağustos’ta karar verecek. AKP'lilere göre, bu formül bütün tartışmaların da önünü kesecek. Bu arada 11 Ağustos-28 Ağustos tarihleri arasında, Başbakan Erdoğan’ın hükümet kurulana kadar, vekaleten bir ismi başbakan olarak atayacağı da AKP'de konuşulmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı