AKP NE HAZIRLIĞI YAPIYOR

AKP NE HAZIRLIĞI YAPIYOR

CHP'nin soru önergesinde verilen rakamlar savaş mı çıkacak dedirtecek cinsinden.

Eğer bu iddialar doğruysa AKP iktidarı memleketi bu sefer tam anlamı ile gaza boğma hazırlığı içerisinde demektir. Gezi olaylarında iktidarı zora giren AKP çıkan olayları biber gazı ve  7 gencin ölümü ile sonuçlanan orantısız polis şiddeti ile bastırmıştı.Tüm dünyanın tepkilerini çeken devlet terörünü biber gazı ve plastik mermi ile uygulayan AKP yine hazırlık içerisinde, Geçtiğimiz günlerde yeni toma ihaleleri açarak hazırlıkları pekiştiren İçişleri bakanlığının, ülke nufusunun % 50 sini etkileyecek  kadar biber gazı fişeği satın aldığı iddia edildi. TBMM'ye soru önergesi olarak verilen korkunç rakamlar şöyle.

ÜLKE NUFUSUNUN YARISINI BOĞACAK GAZ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; 2015 senesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından 1 milyon 431 bin 615 göz yaşartıcı gaz fişeği 77 bin 400 ses-ışık fişeği 5 bin sis el bombası alınması planlandığı ve bu miktarın Gezi’deki gaz bombası miktarının 12 katına tekabül ettiği, bu alım için ise 40 ila 60 Milyon TL harcandığı iddialarına karşı İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği soru önergesi ile şu soruları yöneltti;

VAHİM RAKAMLAR

1- 2015 senesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından 1 milyon 431 bin 615 göz yaşartıcı gaz fişeği 77 bin 400 ses-ışık fişeği 5 bin sis el bombası alınması planlandığı iddiaları doğru mudur?
2- Gezi Parkı eylemlerinde 130 bin gaz fişeği kullanıldığı göz önünde bulundurulacak olursa Gezi’deki gaz bombası miktarının 12 katının alınmak istenmesinin sebepleri nelerdir?
3- Bu önlem, 2015 senesinin toplumsal barış ve sükun içerisinde geçmeyeceğinin, aksine olayların daha da artacağının göstergesi midir?
4- Bakanlığınızın, Gaz fişeklerine 40 ila 60 milyon TL arasında bir ücret vereceği iddiaları doğru mudur?
5- Bakanlığınızın toplumsal barışı sağlamak, olayların temel sebeplerini barışçıl yollarla ortadan kaldırmak adına 2015 yılı için ayırdığı bütçe ne kadardır?
6- Bu konuda herhangi bir bütçe ayrılmadı ise sebepleri nelerdir?

 

Kaynak:Haber Kaynağı