AKP MHP Koalisyonunda flaş gelişme

AKP MHP Koalisyonunda flaş gelişme

Referandum sonuçlarından beklediğini bulamayan Erdoğan ve AKP 2019'a kadar Bahçeli desteğini sabitlemek için bulduğu formülü hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte flaş gelişme

Erdoğan'a verdiği destek ile başkanlık yolunu açan MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşmesi ardından yapılan açıklamalarda konunun yeni kabul edilen anayasa ve uyum yasaları süreci olduğu açıklanmıştı. Görüşmenin hemen ardından ise Başbakan Yıldırım'ın Irak Kürt Yönetimi lideri Barzani ile telefon görüşmesi yapması dikkat çekmişti.

ASLINDA NE KONUŞULDU

Bu gelişmelerin ardından yapılan açıklamalardan tatmin olmayan siyaset kulislerinde ise türlü iddialar orataya atılmaya başlandı. En çok konuşulan konu ise Kuzey ırak ve Suriye'de ki PKK uzantısı yerleşimler ve mücadeleye ilişkin ayrıntıların ele alındığı yönündeydi. 

KABİNE REVİZYONU

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmede kabine revizyonunun gündeme alındığı iddia edildi.

BAHÇELİ İLE İŞBİRLİĞİNE RESMİYET KAZANDIRMA ÇABASI

Ortaya atılan iddialara göre Erdoğan'ın Bahçeli ile kurulmuş olan işbirliğinin Irak ve Suriye'de giderek güç kazanmakta olan PKK'nın uzantısı örgütler yüzünden sekteye uğramamsı için kurumsal bir hüvviyet kazandırılması formüllerinin oluşturulmasını istemesi bu görüşmenin temelini oluşturuyor. Sözcü'de yer alan habere göre, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında referandumdan sonra ilk kez gerçekleşen görüşmede koalisyonun da masada olduğunu iddia edildi.

MHP'YE 3 BAKANLIK VERİLECEK SORUMLULUKLARA ORTAK OLACAK

Haberde, "AKP, 2019'daki seçime kadar gücünü korumak için MHP ile koalisyon yapacak. 3 bakanlık verecek" ifadesi kullanıldı.  

Sözcü gazetesinden Emin Özgönül'ün haberi göre, MHP'nin kabineye girmesi halinde, 2019'dan önce bir erken seçim düşüncesinin de önünün tıkanacağı belirtiliyor. Böylelikle 317 milletvekiline sahip iktidar partisi, 36 MHP'li vekille birlikte koalisyon dönemini başlatacak.

İlgili Haberler