AKP MEDYASI; TÜRKİYE SAVAŞA HAZIRLANIYOR

AKP MEDYASI; TÜRKİYE SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Son 1 aydır ortaya çıkan ani gelişmeler Türkiye'nin Suriye'ye girme hazırlığı yaptığı iddialarını gündeme getirmeye başladı.

Son günlerde meydana gelen gelişmeler Türkiye'nin uzun süredir dillendirilen Suriye'ye girme söylentilerini artırdı. Konuya ilişkin en kuvvetli belirti ise son bir aydır Kilis'e yapılan IŞİD saldırıları.

IŞİD NEDEN SALDIRDI ?

Aniden ortaya çıkan saldırıların amacının ne olduğu net olarak bilinmezken, bölgede olayın istihbarat örgütlerinin algı operasyonu yaratma amaçları olduğu konuşuluyor. Öte yandan Kilis'e gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayısının 17'yi bulmasına rağmen AKP'den kayda değer bir tepkinin gelmemesi dikkat çekiyor.

SARAY YANLIŞLIKLA ATILIYOR DEDİ

Konuya ilşkin tek açıklama Erdoğan'ın sarayından geldi. Sözcü İbrahim Kalın Kilise düşen roketlerin yanlışlıkla atılmış olabileceğini ileri sürerek şaşkınlık yarattı. Öte yandan Erdoğan'ın son günlerde az sayıda kalmış müttefik bölge ülkeleri ile temasları artırmasıda dikkatlerden kaçmıyor.

YENİ ŞAFAK SINIR ÖTESİ HAREKAT DEDİ

Kilis'e atılan roketatar mermileri sonucu 17 yurttaş hayatını kaybederken yandaş Yeni Şafak, sınır ötesi harekat için hazırlıkların yapıldığı ileri sürdü.

askeri_sevkkk.jpg

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, TSK, Kilis sınırında sınır ötesi operasyon için hazırlıklarını tamamladı. Emir gelmesi halinde sınır ötesine geçmek üzere gerekli hazırlık ve yığınak yapıldı.

Habere göre, kara operasyonu dahil her türlü seçenek gündemde, bölgedeki askeri kaynaklar, “Sınır ötesine geçmek üzere tüm hazırlığımızı tamamladık. Bu aşamadan sonra IŞİD'in güneye süpürülmesi lazım” diyor.

13 TIRLIK FÜZE BATARYASI SINIRDA

250420161119125349304_2.jpg

Türkiye’nin batı illerinden gelen ve aralarında 80 saniyede 40 roket mermisi atabilen füze bataryalarının da bulunduğu 13 tırlık askeri konvoy, Suriye sınırındaki Kilis'e gitti.

Suriye sınırında görevlendirilen 13 tırlık askeri konvoy, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolundan geçerek Gaziantep çevre yoluna doğru ilerledi. 13 tırlık konvoya, polis ve jandarma ekipleri eskortluk etti.

Konvoyda, 80 saniyede 40 roket atabilen çok namlulu roket atar füze bataryaları ve zırhlı araçların bulunduğu gözlendi. Araçların, Suriye sınırındaki konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı