AKP MECLİSTE RED ETTİ BU GÜN OPERASYON BAŞLATTI

AKP MECLİSTE RED ETTİ BU GÜN OPERASYON BAŞLATTI

AKP'nin 5 milletvekilin yaralanmasına kadar giden kavgalı oturumun ardından red ettiği araştırma önergesinin, daha mürekkebi kurumadan, bu gün yine Paralel devlet suçlaması ile 6 ili kapsayan operasyon başlatması dikkat çekti.

Dün gece TBMM'de HDP'nin verdiği önerge ile AKP'nin "Hükümete darbe planladılar,Parelel devlet kurmaya kalktılar,AKP'li bakanlara yolsuzluk iftirası attılar,Erdoğan ve ailesine yolsuzluk iftirası attılar" şeklinde  savunduğu ve tüm dünyaya "Parelel devlet" suçlaması ile şikayet ettiği organizasyonun araştırılma önergesi, yine AKP tarafından "Red" edildi. AKP'nin 5 milletvekilin yaralanmasına kadar giden kavgalı oturumun ardından red ettiği araştırma önergesinin, daha mürekkebi kurumadan, bu gün yine Paralel devlet suçlaması ile 6 ili kapsayan operasyon başlatması dikkat çekti.

SİİRT SAVCILIĞI BAŞLATTI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 6 ili kapsayan 'Paralel yapı' operasyonunda 12 polis gözaltına alındı.

SİİR BAŞTA 6 İLİ KAPSIYOR

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, başlattığı ve Siirt başta olmak üzere İzmir, Mersin, Balıkesir, Elazığ ve Sakarya Emniyet Müdürlüklerini kapsayan 'Paralel yapı' operasyonunda, 12 polis gözaltına alındı. Siirt merkezde, bir emniyet amiri, bir komiser yardımcısı ve 4 polis memuru olmak üzere 6 polis gözaltına alınırken, İzmir, Mersin, Balıkesir, Elazığ ve Sakarya Emniyet Müdürlükleri'nde de 6 polis gözaltına alındığı belirtildi. Diğer kentlerde gözaltına alınan polis memurlarının Elazığ'a getirileceği öğrenilirken, operasyonla ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı