AKP KURULTAYI RESMEN TASFİYE KURULTAYINA DÖNDÜ

AKP KURULTAYI RESMEN TASFİYE KURULTAYINA DÖNDÜ

MKYK listesinde Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve Süleyman Soylu gibi isimler yer almadı. Öte yandan 17 Aralığın kilit isimlerine ön saflarda yer verildi

AK Parti Genel Başkanlığı için Binali Yıldırım tek aday olurken Merkez Yönetim Kurulu da bugün seçilecek.

TAM BİR TASFİYE

Yıldırım'ın listesinde MKYK listesinde Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve Süleyman Soylu gibi isimler yer almadı.

DAVUTOĞLU'NUN TÜM EKİBİ SİLİNDİ

Yine Davutoğlu’na yakın isimlerden Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün de Yıldırım’ın listesinde olmadığı görüldü.

İlk Bakışta AKP'nin geleceğine ışık tutan gelişmeler yaşandı. Tasfiye edilen Davutoğlu Erdoğan'a göndermeli bir veda konuşması yaptı.

DAMAT 2. ADAM POZİSYONUNDA

Damat  Berat Albayrak Davutoğlu'nun elini sıkmadı, atanacak Başbakan Binali Yıldırım ise salona girer girmez ilk önce 17 Aralık Operasyonu ardından istifa eden 2 bakan Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in elini sıktı. Böylelikle AKP'nin sıfırlanan geleceğinin fotoğrafı netleşmeye başladı.

CANLI YAYIN

İŞTE O LİSTE

cjdmluzwyae8koq(1).jpg

UĞUR IŞILAK ŞARKILARI

Ankara Arena Spor Salonu'nda saat 10.00’da başlayan AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi için partililer, erken saatte salona geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve tribünleri kısa sürede dolduran çok sayıda partili slogan atarak, Uğur Işılak’ın çalan şarkıları eşliğinde tempo tuttu. Salona giren milletvekillerinden bazıları, ellerinde Türk bayrağı ve parti bayraklarını taşıyan AK Partilileri selamladı. Sunucu, Twitter’da ‘buyukkongrekutluyuruyus’ adıyla hashtag açıldığını duyurarak, salondakilerden tweet atmalarını istedi.

SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Binali Yıldırım kürsüye çıkark konuşmasına başladı.

MKYK listesinde Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek ve Süleyman Soylu gibi isimler yer almadı.

Bekir Bozdağ AKP Genel Başkanlığı'na tek aday olarak Binali Yıldırım'ın gösterildiğini resmen açıkladı.

DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN GÖNDERMESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım'ın tek aday olduğu AKP Olağanüstü Kongresi'nde veda konuşması yaptı. "Allah bizi birbirimizden ayırmasın, bu bir veda değil, vefa kongresidir" diyen Davutoğlu, "Bu hareket için hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz" dedi, "AKP asla bir hizbin partisi olmamıştır, olmayacak" ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimlerinde, bugünden sadece 6 ay önce büyük bir zafere imza atarak, yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenle partimizi iktidara taşıdık. Bu başarıya sizlerle birlikte yürüdük.

Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tutarak, sizin başınızı dik tutmak için 3 ay gibi kısa bir sürede bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Küresel piyasaların henüz toparlanmadığı komşu ülkelerdeki istikrarsızlıkların devam ettiği ve terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiği bir dönemde devraldığımız görev zor bir görevdi


ABDULLAH GÜL'DEN MANİDAR MESAJ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP'nin 2. Olağanüstü Kongresi'ne gönderdiği mesajda, Türkiye'nin tarihinin en zor dönemlerinden birisinden geçtiğini söyledi.

Gül mesajında, "Karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlar ile başta terör belası olmak üzere güvenlik sıkıntıları karşısında Türkiye'nin daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur" ifadelerini kullandı.

BERAT SARE DAVUTOĞLU'NUN ELİNİ TUTMADI

AKP'nin 2. olağanüstü kongresi bugün Ankara'da yapılıyor. 
Binali Yıldırım'ın tek aday olduğu kongrede dikkat çeken anlar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun elini havada bıraktı. 
Sare Davutoğlu, tokalaşmak için elini uzattı ancak Albayrak elini kalbine doğru götürerek tokalaşmayı reddetti. O anlar kameraya saniye saniye böyle yansıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı