AKP KONGRESİ DOLARI KAÇ LİRA YAPACAK

AKP KONGRESİ DOLARI KAÇ LİRA YAPACAK

Davutoğlu'nun tasfiyesi piyasalarda ciddi bozulmalara yol açtı, gözler şimdi AKP kongresinde.

Erdoğan'ın başkanlık hayaline giden yolda büyük bir engel olarak gördüğü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tasfiye operasyonu tüm dünyada büyük yankılar uyandırdı.

ERDOĞAN'IN TASFİYE OPERASYONU EKONOMİYE DARBE VURDU

Türkiye piyasaları ise Erdoğan'ın tasfiye operasyonunu siyasi kriz olarak algıladı. Bu nedenle 90 Bine yaklaşan Borsa bu büyük düşüş kaydetti. Borsa bu günde düşüşle açıldı. Öte yandan Davutoğlu'nun tasfiyesi öncesi 2.79 TL seviyesine kadar gerileyen dolar iç piyasadan gelen baskılı satışlara rağmen 2.97 TL'ye kadar yükseldi.

KREDİ DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI YUKARI YÖNDE REVİZE ETTİLER

Küresel etkilerinde rol oynadığı yükselişe dair ekonomik gözlemciler 3 aylık parite tahminlerini yukarı yönde revize etmeye devam ediyorlar. Ortalama 3 aylık pariteyi 2.96 TL olarak tahmin eden uluslar arası değerlendirmeciler, tahminlerini 3.05 ve yukarısı olarak revize ettiler. Buna rağmen Erdoğan'ın Haziran ayında faiz düşürme planı için danışmanları, devlet ve AKP'ye yakın kanallarda algı yaratma çabalarına girmeye başladılar. İşte ayrıntılar

TRTY'YE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, AKP'nin 22 Mayıs'taki kongresinin ardından kurda stabilizasyon beklediğini ve aşağı gevşeme de olabileceğini söyledi.
Ertem TRT Haber'in canlı yayınında soruları yanıtlarken, kurda volatilitenin yüksek olduğunu ancak mevcut seviyelerin ekonomi için rahatsız edici olmadığını da kaydetti.

KİM GELİRSE GELSİN SİYASİ KRİZ SÜRECEK TAHMİNLERİ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'nin 22 Mayıs'ta toplanacak olan olağanüstü kongresinde yeniden aday olmayacak.
Davutoğlu'nun yerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir başka siyasiye bırakacak olması piyasalarda yakından takip ediliyor. Sürecin ekonomi yönetimi ve politikalarına etkisi olup olmayacağı izleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı