AKP Kıyak Yasadan Vazgeçmiyor

AKP Kıyak Yasadan Vazgeçmiyor

Bir süre önce TBMM'ye sunulan ve dört partinin de uzlaştığı milletvekillerine "kıyak" yasası diye bilinen yasanın yeniden gündeme gelmesi söz konusu oldu. Reyhanlı olayından sonra durumun hassaslığı yüzünden bir süre bekletilecek olan yasa için AKP imzala

Bir süre önce TBMM'de 4 partinin ortaklaşa verdikleri ancak daha sonra tepkiler üzerine sırasıyla MHP, CHP ve BDP'nin imzalarını geri çektiği "kıyak" yasası için AKP yeniden kolları sıvadı.

AKP, Reyhanlı'da meydana gelen patlamaların acısının dinmesini bekliyor. Reyhanlı olayı gündemden düşer düşmez AKP'lilerin yeni bir formülle yasayı TBMM'ye getirmeye hazırlandıkları öğrenildi.

Daha önce yasadan haberi olmadığını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan'dan da "kıyak" yasa için onay çıkmış durumda. Erdoğan'ın bir tek "trafikte vekillere üstünlük sağlanması" maddesine itiraz ettiği kaydediliyor.

AKP'li kurmayların bulduğu formül ise CHP, MHP ve BDP'li vekillerden intikam almayı planlayan bir düzenlemeyi Meclis'e getirmek. Buna göre AKP, imzalarını çeken milletvekillerinin "by-pass" edecek ve intikamını da almış olacak.

AKP, "kıyak yasası"ndan yararlanmak için bireysel başvuru formülünü uygulamaya hazırlanıyor. Bu durumda yasadan yararlanmak isteyen vekiller bizzat Meclis'e başvurarak, kendilerine ayrıcalık tanınmasını sağlayacak. Yasadan imzasını çeken vekiller de bu durumda zorda kalacak. Ya da çatlaklar oluşacak ve CHP, MHP ve BDP'den vekiller de kıyaktan yararlanmak için başvuruda bulunacak.(M.İ)