AKP İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AKP İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu görevinden istifa etti.

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, 30 Mart'taki yerel seçimlerde parti adayının belediye başkanlığını kazanamaması üzerine görevinden istifa etti.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıklayan avukat Ensar Erdoğdu, yaklaşık 5 yıldır Ak Parti İl başkanlığı yaptığını ve bu süre zarfında çok emek harcadığını söyledi. Ensar Erdoğdu yerel seçimlerde Ak Partili Nevzat Bozkuş yerine MHP'li Murtaza Çakır'ın belediye başkanlığını kazanması üzerine 1 Nisan günü genel merkeze istifa dilekçesini verdiğini, ancak kabul edilmediğini belirtti. Bir süre daha il başkanlığına devam eden Ensar Erdoğdu, daha sonra genel merkezin kendisini anlayışla karşıladığını ve görevinden ayrıldığını bildirdi. 

Haftasonları da çalıştığını çocuklarını ihmal ettiğini anlatan Ensar Erdoğdu, artık çocuklarına ve işine daha fazla zaman ayıracağını, ancak partisiyle ilişkisini kesmeyeceğini söyledi. İl Başkanlığı görevini tüzük gereği Siyasi Hukuk İşler Başkanı Şakir Yurdakoş'un yürüteceğini anlatan Erdoğdu şöyle devam etti:"Kars Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra 1 Nisan'da genel merkeze burada ki durumdan rahatsız olduğumu bir teşkilat mensubu olarak istifa etmek istediğimi söyledim. Ancak kabul edilmedi. 30 Mart'taki seçimlerde Ak Partinin belediye sayısını artırdık. Ama maalesef belediye başkanlığını kaybettik. Bunun nedenlerini biz biliyoruz. Teşkilat olarak özeleştiri yapıyoruz. Çok yoğun mesailer harcadım. Biraz kendime zaman ayırmak istiyorum. Siyasete bir nefer olarak devam edeceğiz. Önümüz Cumhurbaşkanlığım seçimi sonrasında da genel seçimler var. Bu zamanlarda da arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı