AKP İKTİDARDAN GİDECEK DİYENLERİ ŞOK EDECEK HABER

AKP İKTİDARDAN GİDECEK DİYENLERİ ŞOK EDECEK HABER

Seçimlerde AKP'nin 13 yıldır süren "Tek Parti" iktidarına karşı büyük bir zafer kazanan muhalefet partilerinin destekçilerinin sevinçleri kursağında kalacak çünkü AKP'siz hükumet formülü yok.

Haziran Genel seçimlerinda oyları büyük ölçüde düşerek tek başına iktidar şansını yütüren AKP'nin durumuna, muhalefet partilerine oy verenler büyük bir sevin yaşadılar. Ancak o sevinç çok uzun ömürlü olmayacak. Çünkü AKP'nin içerisinde olmadığı bir hukümet kurulamayacak gibi görünüyor. Çünkü AKP ve CHP dışında kilit rolünde olan 2 partinin bir aray gelmesi olasılığı imkansız görünüyor. MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından yeniden kayseri Milletvekili seçilen Yusuf Hallaçoğlu'nun açıklaması HDP, MHP uyuşmazlığına nokta niteliğinde

HDP'YE HAYIR AKP İÇİN YORUM YOK

Halaçoğlu, “Dindar geçinip hırsıza, yolsuza, vatanı satana, kul hakkı yiyene oy verenler, onlarla işbirliği yapanlar utansın. Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez” şeklinde konuştu. MHP'nin yaptığı bu açıklamaların ardından AKP'nin olmadığı bir seçenek kalmıyor.

SİYASİLERİN AÇIKLAMALARINDAN SONRA GERİYE KALAN KOALİSYON FORMÜLLERİ

1- AKP- HDP KOALİSYONU ; HDP'nin seçim öncesi yaptığı açıklamaların biri Cumhuriyet'e ve Can Dündar'ın söyleşiye attığı "HDP AKP ile Koalisyona sıcak bakıyor"  manşeti, Türkiye'yi ayağa kaldırmış, HDP buna itiraz etmişti. Ancak son açıklamalarda HDP'nin bu inadı kırılmış görünüyor. Ayrıca HDP'nin radikal bazı isteklerine AKP ile gerçekleştireceği koalisyonda yanıt alabileceğini herkes biliyor. AKP tarafının ise en çok işine geleceği ortaklık HDP ile yapılacak koalisyon gibi görünüyor.

2- AKP-CHP Ortaklığı; Seçim öncesi ve hemen ardından AKP ile asla koalisyon yapmayacağını ileri süren CHP'de bu tavrını yumuşatmaya başladı. MHP'nin HDP'li seçeneği asla kabul etmeyeceği açıklamasının ardından yapılan açıklamada CHP'nin de yumuşamış olduğu Haluk Koç açıklamasının satır aralrındaydı. Bu seçenekteki zorluk ise CHP ve AKP'nin başta yolsuzlukların yargıya götürülmesi, ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkileri ve sarayı konusunda zorlayacak gibi görünüyor. AKP bu konularda HDP'den ya da MHP'den daha çok taviz kopartabilir.

3-AKP-MHP Koalisyonu; Tüm seçenekelr içinde en olası hukümet formülü AKP MHP koalisyonu gibi görünüyor. Çünkü yapılan açıklamalar ve özellikle AKP'nin çıkarına en çok uyabilecek formül MHP gibi görünüyor. Çünkü barış süreci konusunu MHP'ye devrederek elini rahatlatabilecek, karşılığında ise Yolsuzluklar ve Adalet Bakanlığını elinde tutabilecektir.

MHP'NİN HDP ALLERJİSİ AYRINTILARI

MHP Kayseri Milletvekili seçilen Yusuf Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan bazı yorumlara da tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: 

DÜNYA TERSİNE DÖNER HDP İLE OLMAZ

“Bu sayfada yorum yapıp, MHP'nin HDP ile birlik olup, koalisyon yapacağını söyleyen kendini bilmezler, bugüne kadar onlarla kucak kucağa olan AKP'ye ses çıkarmadılar. Şimdi tutmuşlar bizi kendileri gibi sanıp senaryo yazıyorlar. Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez. Genel Başkanımız gerekli açıklamayı yaptı. Dindar geçinip hırsıza, yolsuza, vatanı satana, kul hakkı yiyene oy verenler, onlarla işbirliği yapanlar utansın. Hiç kimse başka suçlu aramasın. Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir.”

Kaynak:Haber Kaynağı