AKP İÇKİ YASAĞINA KARŞI ÇIKTI!

AKP İÇKİ YASAĞINA KARŞI ÇIKTI!

Üstelik CHP yasaklamak istedi, AKP karşı çıktı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde içkili yer bölge tespiti sırasında, CHP'nin içkili alanların meskun mahal dışına çıkartılması önerisine Ak Parti karşı çıktı. Ak Parti'li üyeler, mevcut kanunda belirtilen ibadethaneler ile her türlü eğitim ve öğretim faaliyetinin icra edileceği tesislere 100 metre mesafe kuralının yeterli olduğunu savunurken, CHP ise içkili alanların şehir merkezi dahil köylerde de yasaklanması talebinde bulundu.

CHP 100 METRE SINIRINA KARŞI ÇIKTI

Haberler.com sitesinin haberine göre; Seydikemer Belediyesi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündeme alınan ve komisyona gönderilen içkili yer bölge tespiti ile ilgili maddeyi görüşmek amacıyla toplandı. Çevre komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclisin karışmasına neden oldu. Hazırlanan raporda içkili yer bölge tespiti için kanunlarca belirtilen alanların yeterli olduğu ifade edildi. Bunun üzerine sözlü önerge veren CHP grubu, içkili alanların genişletilmesi talebinde bulundu. CHP'li meclis üyeleri tarafından verilen önergede, 100 metre sınırının yeterli olmadığı belirtilerek bu maddeye meskun mahal dışında ibaresinin eklenmesini talep etti. Mecliste çoğunluğu bulunan Ak Parti grubu öneriyi kabul etmezken, ibadethaneler ile her türlü eğitim ve öğretim faaliyetinin icra edileceği tesislere 100 metre mesafesinin yeterli olacağını savundu.

"MUTLAKA YERLEŞİM YERİ DIŞINDA OLMALI"

CHP Seydikemer Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cemil Daydır, parti olarak özellikle Seydikemer’in ilçe merkezinde yeni ruhsatların verilmesine karşı olduklarını söyledi. Seydikemer'in mutaassıp bir bölge olduğunu anlatan Daydır, "Özellikle çağımızın da sorunu haline gelmiş alkolün küçük yaştaki gençlerimize özendirici olmaması için bu tür işletmeler mutlaka şehir dışında olmalı. Kanundaki 100 metre ibaresine bizler meclis olarak yerleşim alanı dışında kelimesinin eklenmesini istiyoruz. Bu şekilde ileride olabilecek birçok olayın önüne geçmiş oluruz. Küçük bir ilçeyiz hiç kimse, evinin yanında bir eğlence yerinin olmasını istemez. Bunu göz önünde bulundurmalıyız." dedi.

 

CHP grubu adına söz alan Mehmet Solak da meskun mahal ibaresinde ısrar ettiği konuşmasında, "Bu gündem maddesine mutlaka 'meskun mahal dışı' kelimesi eklenirse ruhsatlandırma yapılırken çözümü daha kolay olur. Türkiye Cumhuriyeti’nin hemen hemen bütün kanunlarında bu Meskun Mahal geçiyor. Trafikte, ateşli silahlarda ve buna benzer birçok örnekte bizlerde bunun alkol konusunda uygulamaya koymalıyız." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ YETERLİ BULDU

Ak Parti Belediye Meclis Grubu tarafından yapılan açıklamada ise resmi kurumlara, okullara, camilere 100 metre mesafe şartının yeterli olduğu tekrarlanırken, meskun mahal dışı ibaresinin konulmasının gerekli olmadığını açıklandı.

Yapılan oylama sonrasında içkili yer sınırlarının belirlenmesi maddesi olduğu gibi kabul edilirken, meskun mahal dışı ibaresinin eklenmesi teklifi de oy çokluğu ile reddedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı