AKP için şok iddia! Eğer doğru ise

AKP için şok iddia! Eğer doğru ise

Hainlerin uyuşturucu ticareti, haraç ve terör yoluyla elde ettiği milyarlarca dolar, Varlık Barışı adı altında yasal hale gelecek.

İK­Tİ­DA­RIN, yurt­dı­şın­da ve özel­lik­le de İs­viç­re ban­ka­la­rın­da tu­tu­lan ka­ra pa­ra­yı Tür­ki­ye­’ye çek­mek için çı­kar­dı­ğı Var­lık Ba­rı­şı­’n­dan, PKK te­rör ör­gü­tü de ya­rar­la­na­cak. 50 mil­yar do­la­ra hük­me­den ör­güt, pa­ra­sı­nı ak­la­ya­bi­le­cek.
ÖR­GÜT Tür­ki­ye­’ye ge­ti­re­ce­ği pa­ra için sa­de­ce yüz­de 2 ce­za öde­ye­cek. Ay­rı­ca ver­gi ver­me­ye­cek. Böy­le­ce te­rör ör­gü­tü­nün Tür­ki­ye­’ye ge­tir­di­ği pa­ra ya­sal ha­le ge­le­cek ve bu­ra­da­ki uzan­tı­la­rı ta­ra­fın­dan kul­la­nı­la­cak.

Yeni Varlık Barışı ile PKK para taşıyacak

İkinci Varlık Barışı, en çok yurt dışında, uyuşturucu gibi yasa dışı yollardan elde ettiği tahmin edilen milyarlarca doları bulunan PKK’ya yarayacak

YE­Nİ Var­lık Ba­rı­şı kim­le­re ya­ra­ya­cak? AKP Hü­kü­me­ti­’ nin 5 yıl aray­la ikin­ci kez baş­vur­du­ğu Ye­ni Var­lık Ba­rı­şı açı­lı­mın­dan kim­ler ne­ma­la­na­cak? Bu me­ra­kı­mı­zı gi­der­mek için so­ru­la­rı­mı­zı ko­nu­nun uz­man­la­rı­na yö­nel­tik, il­ginç ce­vap­lar al­dık. Fi­nans uz­man­la­rı, il­kin­de is­te­di­ği ba­şa­rı­yı el­de ede­me­yen hü­kü­me­tin, ön­ce­ki gün Mec­lis Plan Büt­çe Ko­mis­yo­nu­’n­dan ge­çi­ri­len Ye­ni Var­lık Ba­rı­şı için düğ­me­ye ba­sar­ken bir­kaç cep­he­ye bir­den ye­ni im­kan ka­pı­la­rı ara­la­dı­ğı­na dik­kat çe­ki­yor­lar.

Uz­man­lar hü­kü­me­tin Ye­ni Var­lık Ba­rı­şı açı­lı­mı­nın en çok PKK’­nın işi­ne ya­ra­ya­bi­le­ce­ği­ni be­lir­ti­yor­lar. Ke­za ‘Ba­rış Sü­re­ci­’n­de her şey yo­lun­da gi­der­se, PKK ele­man­la­rı için bu kez ‘ya­sa­l’ ze­min­de ‘ya­sa­l’ pa­ra­lar­la ya­sal iş­ler yap­mak gün­de­me ge­le­cek.

Yurt­ dı­şın­da mil­yar­lar­ var

Yurt dı­şın­da, PKK’­ya ait olan ve uyuş­tu­ru­cu ti­ca­re­ti vb. ya­sa­dı­şı yol­lar­dan el­de edil­di­ği tah­min edi­len, mil­yar­lar­ca do­lar var. Bu pa­ra­la­rın ço­ğu, off-sho­re ül­ke­ler­de­ki ban­ka­lar­da bu­lu­nu­yor.

Off-sho­re ül­ke­ler­de­ki pa­ra­la­rın da ge­ti­ril­me­si­ne ola­nak sağ­la­yan Ye­ni Var­lık Ba­rı­şı ya­sa­sı ile PKK’­nın ve ele­man­la­rı­nın Tür­ki­ye­’de­ki ko­nu­mu da gi­de­rek ya­sal­laş­tı­rıl­dı­ğı için yurt dı­şın­da park eden PKK pa­ra­la­rı da Tür­ki­ye­’ye ge­ti­ri­le­bi­le­cek.

Hayri Çetinkaya-Sözcü