AKP Halka Kaç Milyon Dolarlık Biber Gazı Sıktı ?

AKP Halka Kaç Milyon Dolarlık Biber Gazı Sıktı ?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, rekor hacme ulaşan biber gazı ithalatını TBMM gündemine taşıdı.

AKP HALKA KAÇ TON BİBER GAZI SIKTI KAÇ MİLYON DOLAR ÖDEDİ

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, rekor hacme ulaşan biber gazı ithalatını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
 
Yazılı soru önergesinde 2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatının AKP Hükümetleri döneminde sürekli arttığını söyleyen Türkkan, 2005 yılında 115 ton olan biber gazı ithalatının,günümüzde 628 ton gibi rekor bir hacme ulaştığını vurguladı.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 12 yıl içinde biber gazı ithalatı için 21 milyon dolar ödenip 628 ton gaz alındığının basında da yer aldığını önergesinde belirtti.
 
BAKAN YAZICI’YA SORULAR
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya 2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatının günümüzde 628 tona ulaştığı doğru mudur diye soran Türkkan, hangi ülke ya da ülkelerden biber gazı ithalatı yapılıp ne kadar ücret ödendiğini de Bakan Yazıcı’ya sordu.
 
BİBER GAZI İTHALATI YILDAN YILA NEDEN YÜKSELDİ?
 
Biber gazı ithalatı ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya 5 soru soran MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, önergesinde biber gazı ithalatı yapılan firmaların isimlerini de istedi.
 
Bakan Yazıcı’dan “Biber gazı ithalatının yıldan yıla bu kadar yükselmesinin nedenleri nelerdir?” sorusunun yanıtını da isteyen Türkkan, Bakan’a biber gazı ithalatı için dış ülkelere yüksek ücretler ödemek yerine Hükümet’in Türkiye’de biber gazı üretimi yapmayı düşünüp düşünmediğini de sordu.
 
 
               TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
Aşağıdaki sorularımın Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini bilgilerinize arz ederim.
                                                                 
 
 
 Lütfü TÜRKKAN
 Kocaeli Milletvekili
 
2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatı AKP Hükümetleri döneminde sürekli artmıştır.2005 yılında 115 ton olan biber gazı ithalatının,günümüzde 628 ton gibi rekor bir hacme ulaştığı, 12 yıl içinde biber gazı ithalatı için 21 milyon dolar ödenip 628 ton gaz alındığı basında da yer almıştır.
Bu nedenle;
1-2001 yılında 13 ton olan biber gazı ithalatının günümüzde 628 tona ulaştığı doğru mudur?
2-Bugüne kadar hangi ülke ya da ülkelerden biber gazı ithalatı yapılmıştır, ne kadar ücret ödenmiştir?
3-Biber gazı ithalatı yapılan firmalar hangileridir?
4- Biber gazı ithalatının yıldan yıla bu kadar yükselmesinin nedenleri nelerdir?
5- Biber gazı ithalatı için dış ülkelere yüksek ücretler ödemek yerine Türkiye’de biber gazı üretimi yapılması düşünülmekte midir?