Akp, Gezi’de Yapamadığı Katliamı Konya’da Yaptı

Akp, Gezi’de Yapamadığı Katliamı Konya’da Yaptı

Selimiye Camii ve Mevlana Müzesi’nde çevre düzenlemesi adı altında yarım asırlık ağaçlar katledildi. Mermer kaplanan avlu artık ateş saçıyor!

İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesi girişimi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi ise Türkiye’nin haykırışına kulak asmadı. Belediye, ‘Çevre düzenlemesi’ adı altında Mevlana Meydanı ve yanında bulunan tarihi Selimiye Camii’nin bahçesinde bulunan 50 yıllık ağaçları söktü. Çevre katliamından sonra her yer mermerle kaplandı.

Görüntüyü engelliyormuş

Belediye yaptığı çevre katliamına gerekçe olarak, Mevlana Müzesi’nin yarım asırlık uzun boylu ağaçlar nedeniyle uzaktan görünmemesini gösterdi. Müzenin bahçesinde bulunan, ziyaretçilerin gölgesinde serinlediği ve dinlendiği, havuz etrafında bulunan banklarda oturdukları yerlerde bile ağaç bırakmadılar.

Müzenin hemen yanındaki Selimiye Camii de çevre düzenlemesinin kurbanı oldu. Özellikle cuma günleri, teravih ve bayramlarda insanların gölgesinde namaz kıldıkları Selimiye Camii’ndeki ağaçlar da görüntüyü engellediği gerekçesiyle kökünden söküldü.

Çalışma iki yıldır bitirilemedi

İnsanların süs havuzları çevresinde, serin serin sohbet ettikleri Selimiye Camii bahçesinde bu düzenleme sonrası bir tek ağaç bile kalmadı. Büyükşehir Belediyle Başkanı Tahir Akyürek’in bu uygulaması hayli tepki çekti. Ancak Konyalılar, Gezi Parkı’nda olduğu gibi bu olay karşısında tepkisini ortaya koyamadı.

İki yıldır devam eden çevre düzenlemesi ise bir türlü bitmedi. Cami de zemin güçlendirmesi için ibadete kapalı tutuluyor.

AKP’li belediye daha önce ağaçların, çimenlerin bulunduğu yaklaşık 5 dönümlük alanı beton ve mermerle kapladı. Caminin ibadete açılması halinde sıcak mermerlerin üzerinde kimsenin namaz kılamayacağı belirtildi.