AKP GENEL SEÇİMLERDE % 60 OY ALACAK

AKP GENEL SEÇİMLERDE % 60 OY ALACAK

Türkiye'nin yüz akıyız % 50 yetmez % 60 oy alacağız

- BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, "Hamdolsun 12 seneye 3 milletvekili seçimi sığdırdık. Çizgimiz hep yukarıya doğru gitti. Şimdi çıta yükseldi. 2015'te yüzde 50 bize yetmez. Türkiye'nin yüz akıyız, milletin ümidiyiz inşallah yüzde 55'leri 60'ları zorlayacağız" dedi.

Bursa'dan Eskişehir'e gelen Bülent Arınç, Şehri Davet Düğüt Salonu'nda düzenlenen AK Parti Odunpazarı ilçe kongresine katıldı. Partililer tarafından ilgiyle karşılanan ve alkışlar arsında salona giren Bülent Arınç, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra kürsüye geldi.

ŞEHİT EDİLEN 3 SİYASETÇİDEN BİRİ POLATKAN'DI

Eskişehir'in demokrasinin kalelerinden biri olduğunu söyleyen Bülent Arınç, Adnan Menderes ile birlikte idam edilen Hasan Polatkan'ın da Eskişehirli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Rahmetli Adnan Menderes'in ilk demokrasi mitinglerinden birisini Eskişehir'de yaptığı söylenir. İdama giderken, darbenin yapıldığı günlerde de yine Eskişehir taraflarındaydı. O günü hatırlayınca acı bir hatıra da şehit edilen 3 siyasetçiden birisi rahmetli Hasan Polatkan'dı. Eskişehir'in tertemiz bir evladıydı, çok başarılı bir Maliye bakanıydı, çok akıllıydı. O yüzden Adnan Menderes onu yanına almıştı. Hiçbir günahı olmadığı halde, Adnan Menderes'in arkadaşı diye Fatin Rüştü Zorlu ile beraber idam sehpasına gönderildi. Onu, Menderes'i ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Onun manevi hatırasına Eskişehir'in sahip çıkacağını düşünüyorum."
ALTIN KEMERİN SAHİBİYİZ
 
AK Parti'nin 2002 yılından buyana yapılan seçimlerde oylarını artırdığını söyleyen Bülent Arınç şöyle devam etti:
"Halk bizi sevdi dürüstlüğümüzü sevdi, cesaretimize güvendi, İnandı ve o yüzden Kırkpınar başpehlivanı gibi artık altın kemerin de sahibiyiz. 2002, 2007, 2011her birinde başa görüştük. Ve başpehlivan olduk. Bu çok önemli bir dalga. 2002'de yüzde 35, tek başına iktidar. 2007'de yüzde 47 tek b.aşına iktidar, 2011'de yüzde 50 tek başına iktidar. Son 50-60 yıla bakın siyasi hayatımızda bu başarıyı gösteren başka bir siyasi parti göremezsiniz. Avrupa'ya bakın orada da bulamazsınız. Çizgi hep yukarıya doğru. Hamdolsun 12 seneye 3 milletvekili seçimi sığdırdık, çizgimiz hep yukarıya doğru gitti. Şimdi çıta yükseldi. 2015'te yüzde 50 bize yetmez. Madem ki biz büyük bir partiyiz , Türkiye'nin yüz akıyız, milletin ümidiyiz inşallah 55'leri 60'ları zorlayacağız."
Arınç, AK parti'nin Türkiye'nin her yeride var olduğunu ifade ederek, "Tek partiyiz hamdolsun. CHP 26 ilde yok. MHP 36 ilde yok. Biz 81 ilin hepsinde varız" dedi.
 
15 LİRA VER NE OLACAK?
 
Arınç, AK Parti döneminde hastanelerin tek çatı altında toplandığını, isteyenin istediği hastaneye gidip istediği doktora muayene olduklarını söyledi. Sağlık hizmeti görenlerden az miktarda para alındığını kaydeden Arınç şöyle devam etti:
"Sen SSK'lı mısın? Bağ-Kur'lu musun? memur musun? diye merdivenden çıkarken soruyorlardı. Ölmüşsün adam seni içeri almıyordu. SSK'lıysan sana doktor reçete yazar. Reçeteyi SSK'nın eczanesinden almaya kalkarsınız bir tanesi vardır üç tanesi yoktur. Biz bu günleri yaşadığımız için milletimiz yaşamasın diye hastanelerin hepsini , bir çatı altında topladık, isteyen istediği hastaneye gidecek ve bu hastaneler kirli çarşaflar, yerde affedersiniz kanlar, kusmuklar olmayan , tuvaletlerine girmeye cesaret isteyen yerler değil 'Bal dök yala' tabirinde güzel hastaneler olacak. Hastanın hakkı var doktorunu seçecek. Hasta hakkı diye bir şey icat ettik. Biz yeni icat ettik. Bizden 50 sene evvel böyle bir şey varmış ama hastanenin ne olduğunu soran adama hasta haklarını sorduğun zaman uzaydan mı geldin sen ,ne hasta haklarından bahsediyorsun şu hastaneye şükret . Doktorunu seçiyorsun bugün. İstediğin doktora muayene olabilecek kadar imkanlar sağlandı. İyi ama şimdi de 10 lira istiyorlar be kardeşim. 3 lira almaya başladılar yahu. 5 lira isteyen yerler de var. Gözümüze dizimize durmasın, başka bir şey söylemeyeceğim. 70 katrilyon veriyoruz. Nolur sen de bir 5 lira veriver canım. Bir 10 lira veriver yahu. Bir 15 lira ver ne olacak? Şu kadar güzelliğin içerisinde senin de bir sadaka kabilinde yardımın olsun be kardeşim. Sen ne günlerden geldin bugünlere hatırlıyor musun? Bu işler nasıl dönüyor biliyor musunuz siz. Suistimal eden insanlara karşı da bir tedbir almak lazım. Unutmayın Türkiye bu süreçlere kolay gelmedi. Bir zamanlar yeşil kartlılar sınırsız ilaç alabiliyordu. Memurların bir kısmı veya dışarıdaki vatandaşlarımızın bir kısmı yeşil kartlılar üzerinden ilaç yazdırmaya başladılar. Yeşil kartlılara şu kadar bir şey koyalım dedik arkası kesildi. Akıllı insanlarız biz .Ak Parti akıllı insanların partisi. Boşa kürek çekmeyiz biz. Suistimal edilecek ben de karşıdan aptal gibi bakacağım. Hayır böyle değil. İyi insanın hakkını yanlış yapana yedirmeyiz."
CEBRAİL'İN PARTİ KURUP KURMADIĞINI DENİZ AŞIRI YERLERE SOKACAKSIN
Türkiye'de 100'den fazla siyasi partinin olduğunu belirten Bülent Arınç, AK Parti'nin küçük bir parti olmadığını söyledi. Arınç , "Sadece şu barajı aşayım da bir parlamentoya gireyim canımı kurtarayım hayalinde değiliz. Türkiye'de öyle partiler vardır ki aslında martidir, parti bile denmez. Şuanda 100'den fazla parti kurulmuş. Bir tanesi de geçtiğimiz günlerde kuruldu, adam basın toplantısı yapıyor, salon tamamen boş bir tane garip boynunu bükmüş, ona yönelik konuşma yapıyor. Bunlar parti değil, bunlar marjinal şeyler. Bunların Türkiye'de çoğunda tabelası bile yoktur. 30 tane adam bulursunuz şöyle ya da böyle ben de parti kurdum dersiniz" dedi.
 
CEBRAİL PARTİ KURDU MU?
 
Salonda oturan bir partinin yüksek sesle "Cebrail de parti kurdu mu?" demesi üzerine Arınç, "Allah korusun nereden bileyim Cebrail'in parti kurup kurmadığını yahu. Onu deniz aşırı yerlere soracaksın üstadım. Biz iktidar partiyiz. Bize düşen iddiamızın olmasıdır. Bizim iddiamız büyük. Biz her seçimi kazanacağız, tek başımıza iktidara geleceğiz, seçimlerde de hedefimiz yüzde yüzdür" diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı