AKP Elini Spordan Çekmelidir

AKP Elini Spordan Çekmelidir

AKP ELİNİ SPORDAN ÇEKMELİDİR
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Beşiktaş-Galatarasay maçında çıkan olayların ardından Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'yı ziyaret etti.
 
Konuyu TBMM'ye taşıyacağını belirten Toprak, AK Parti'nin son zamanlarda provokasyonlarla iktidarda kalmaya çalıştığını iddia ederek, "Daha önce boşa çıkan provokasyonlar yine boşa çıkacaktır. Hiçbir iktidar provokasyonla ayakta kalamaz. AKP elini spordan çekmelidir" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Meclis'e taşıyacağını belirttiği konu için hem araştırma önergesi hem de soru önergesi verdiğini ifade etti. AK Parti iktidarının aralarında Beşiktaş taraftarının da bulunduğu birçok taraftar grubuna karşı büyük bir saldırı içinde olduğunu öne serin Toprak şöyle konuştu:
 
"Gezi olayları sonrasında Çarı grubuna yapılan operasyon sonuç vermeyince AKP sorunu tribünde çözmeye çalışmıştır. Dün maç öncesi hem sosyal medyada yapılan tartışmalar hem de seyircilerin stada girerken yapılmayan ya da göstermelik yapılan aramalar, biletlerin okutulmadan insanların içeriye alınması, birçok kişinin turnikelerden atlayarak stada girilmesine izin verilmesi olayın önceden tezgahlandığını göstermektedir. Kale arkası tribününe alınan ve Beşiktaş taraftarı olduğu şüpheli kişiler daha sonra tekbir getirerek sahaya inmiş ve maçın tatil edilmesine neden olmuştur. Buradaki temel amaç Beşiktaş’ın haftalarca seyircisiz oynamasını sağlamak ve Çarşı grubuna yönelik yeni bir operasyon başlatılmasını sağlamaktır. Görevi; stat güvenliği ile maçların sağlıklı bir ortamda oynanması sağlamak olan AKP hükümeti bunun tam tersi bir misyonla hareket etmekte ve insanları statlara gelmesine engel olmak gibi bir çaba içerisine girmektedir. AKP’nin korkusu Gezi direnişinin ve sloganlarının statlarda atılmasıdır. Bunu engellemek adına yapılan şey ise Türk futboluna, tarihin en büyük zararını verecektir. Dün o statta birilerinin hayatını kaybetmemesi büyük bir şanstır. AKP on binlerce insanın hayatını tehlikeye atmıştır."
 
"HİÇBİR İKTİDAR PROVOKASYONLA AYAKTA KALAMAZ"
 
Toprak, AK Parti'nin son zamanlarda provokasyonlarla iktidarda kalmaya çalıştığını iddia ederek; "Daha önce boşa çıkan provokasyonlar yine boşa çıkacaktır. Hiçbir iktidar provokasyonla ayakta kalamaz. AKP elini spordan çekmelidir. Kendi taraftar gruplarını yaratıp bunlarla provokasyonlar yapmak bir iktidara yakışmaz. Şimdi AKP’ye düşen tekbir getirerek sahaya inerek olayları başlatanları yargı önüne çıkarmaktır. Bunun yapmadığı sürece AKP bu olayların sorumlusu olarak kalacaktır. Dopingle sarsılan sporumuz şimdi derin ellerin provokasyonuyla bir yok oluşa sürüklenmektedir" dedi.