AKP EĞİTİME DE KENDİ ADAMLARINI DOLDURUYOR

AKP EĞİTİME DE KENDİ ADAMLARINI DOLDURUYOR

İktidara Eğitimde Kadrolaşma Eleştirisi

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, hükümetçe çıkarılan Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunla, iktidarın eğitimde kadrolaşmasının önünün açıldığını söyledi.

DHA'nın haberine göre; yeni çıkarılan kanunla daha şimdiden genel ve yerel siyasi aktörlerin iştahının kabardığını kaydeden Uğur, Nevşehir’de iktidar partisi ile ilişkili olup da okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesinde görev almayan kimsenin neredeyse kalmadığını belirtti.

Türk Eğitim-Sen olarak kanuna karşı çıktıklarını, mevcut idarecilerin kazanılmış haklarının yok sayılmasıyla beraber yandaş okul müdürlerinin ortaya çıkacağını gördüklerini belirten Uğur, yasa ile birçok kurumun ardından, iktidarın eğitimde de kadrolaşmasının yolunun açıldığını vurguladı.

Uğur, okul müdür ve yardımcılarının yeniden görevlendirilmesinde kimlerin yetkili olduğu, kimlerin hangi okula görevlendirileceği konularındaki iddiaların ayyuka çıkmış durumda olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı