AKP DİYARBAKIR'DA 'ÇÖZÜM SÜRECİ ÇALIŞTAYI' DÜZENLİYOR

AKP DİYARBAKIR'DA 'ÇÖZÜM SÜRECİ ÇALIŞTAYI' DÜZENLİYOR

AKP Sivil toplam kuruluşları, akademisyenler, siyasetçiler, gazetecilerin de katılacağı 'Çözüm Süreci Çalıştayı' düzenliyor.

AKP Diyarbakır'da sivil toplam kuruluşları, akademisyenler, siyasetciler ve gazetecilerin de katılacağı 'Çözüm Süreci Çalıştayı' düzenliyor.

Ak Parti, Ar-Ge Başkanlığı Diyarbakır'da 6 Haziran günü 'Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı düzenleyecek. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Ekrem Erdem tarafından çalıştaya davet edilen katılımcılara gönderilen davet mektubunda, ülkenin bugünlerini ve yarınlarını şekillenmesinde önem ifade eden meselelerin ele alındığı ve sosyal paydaşlarının tespit ve önerilerini içiren sonuç raporlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildiği çalıştaylar düzenleneceğini söyledi. Erdem imzalı davet mektubunda şöyle denildi:

"Bu doğrultuda, 'Yeni Türkiye'nin açılan kilidi: Çözüm süreci çalıştayı' 6 Haziran tarihinde akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, uzmanların, medya temsilcilerinin ve siyasetçilerin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en derin ve toplumsal acı bilançosu en yüksek sorun alanının çözülmesine dair, kimlik taleplerini karşılamak gibi ifadelendirmelerin çok ötesinde, demokrasiye sadakat, herkese için özgürlükleri genişletmek olarak belirtebilecek bir siyasal süreç yaşanmaktadır. Bu sürecin özellikle son bir yılında yaşananlarla toplumsal barışın kalıcılığı ve ülkenin rekabetçi, istikrarlı bir bölge gücü olarak konumlanabilmesi bakımlarından son derece irdelenmeye değer gelişmeler söz konusudur. Bu doğrultuda çözüm sürecindeki gelişmeleri, ele almak varılan noktaya değerlendirmek ortak geleceğimizi inşaa edebilmek adına hangi siyasal, demokratik adımları incelemenin icap ettiğini belirleyebilmek asli müzakere başlıklarımızdır."

Mektupta, çalıştay kapsamında sadece tespitlere ulaşmanın hedeflenmediği, kısa ve uzun vadeli politik hamlelerin, toplumsal beklentilerle örtüşmesini sağlayabilmek adına somut önerilerin de değerlendirilmek istendiği ifade edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı