AKP Defol Üniversiteler Bizimdir !

AKP Defol Üniversiteler Bizimdir !

İstanbul Üniversitesinde Gerginlik

Üniversitede gerginlik

İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi düzenlenen "İfade Özgürlüğü Konferansı"na bakanların da katılacağını öğrenen öğrenciler protesto gösterisi düzenledi. Hükümetten Egemen Bağış ve Suat kılıç'ta toplantıya katılacaktı.Öğrencilerin kararlı bir şekilde konferans salonu kapısına daynmaları toplantıyı başlatamadı.

 

KIRMIZI HALIDAN ÖĞRENCİLER GEÇTİ

Güvenliğin kurduğu barikatı aşan pretestocu öğrenciler, konferans salonu girişine toplandılar, Güvenlik kontrolu yapmak isteyen görevlileri de aşarak konferans salonuna dolan öğrenciler burada da sloganlarını sürdürdüler.
 
 
 İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde düzenlenen "İfade Özgürlüğü Konferansı" öğrencilerin akınına uğradı. Öğrencilerin konferansa ilgi göstermelerinin nedeni konusundan çok katılımcılardı. Önceden duyurulan katılımcı listesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da vardı. İki bakan için İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nin girişine kırmızı halı serildi. Ancak iki bakan da Ankara'daki programlarını gerekçe göstererek konferansa katılmadı. 
 
Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında öğrenciler gruplar halinde Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Konferansın yapılacağı kültür merkezine doğru yürüyüşe geçen protestocu grup, Ak Parti aleyhinde sloganlar attı. Güvenlik görevlileri kültür merkezine girişte, kimlik kontrolü yapmak istedi. Bu sırada gerginlik yaşandı. Sayıları 200'ü bulan öğrenciler kapıya yüklenince güvenlik görevlilerinin kurduğu barikat yıkıldı. Koşarak içeri giren öğrenciler kırmızı halının üzerinden geçerek konferans salonuna girdi. Öğrenciler, salonda slogan atmayı sürdürdüğü için ifade özgürlüğü konferansı planlandığı saatte başlayamadı.

TGB 2 GÜN ÖNCE ÇAĞRI YAPMIŞTI

TGB iki önce duyurduğu bir basın açıklaması ile toplantıyı protesto edeceğini duyurmuş ve üniversite gençliğine çağrıda bulunmuştu.TGB nin "Üniversitelerde de Bir Şeyhler Oluyor" başlığı ile yaptığı çağrı şöyle.

 
Üniversitemizde bir "İfade Özgürlüğü" paneli yapılacakmış. Aslında ilk bakışta çok sevindirici bir gelişme bu. Çünkü bu ülkede bir 'Tutuklu Gazete' çıkıyor, öğrenciler türlü sebeplerle durmadan göz altına alınıyor, okullarda öğrenci kulüpleri etkinlik yapabilmek için kılı kırk yarıyor, akademisyenler derslerde sarf ettikleri sözleri titizlikle seçmek zorunda kalıyor vb...
 


AMA DURUN, BİR SORUN VAR!

 
Konuşmacılar da bir tuhaflık var sanki.
 
Yüzlerce öğrencinin tutuklanmasından sorumlu, gençliğin bayramını yasaklayan, halka yapmadığı eziyet kalmayan AKP'nin Suat Kılıç'ı ve Egemen Bağış'ı da konuşmacı!
 
Yetmezmiş gibi, üniversiteleri AVM'ye çevirmeye çalışan para babaları örgütü TESEV'de geliyor.
 
Bir de, Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da ABD bombalarıyla ölenleri insandan saymayan İnsan 'haklama' Hareketi (İHH) de bu panelde.
 
Ne ararsanız var, bilim ve siyaset adamlarının uzun tutukluluk sürelerini alkışlarla karşılayan Tarak pardon Taraf gazetesinin "yazan"ları da konuklar arasında.
 
Unutmadan, YÖK Yasa taslağı hakkında fikirlerini ifade ettiği için kendi okulunun asistanlarına soruşturma başlatan AKP'nin Yunus'una da ifade özgürlüğü adına birkaç kelam Söylet'eceklermiş.
 
Yemezler, üniversiteye giremezler!
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde kadın-erkek ilişkilerinin rahatlığının kendisini bozacağını düşünüp bir başka üniversiteye giden bakanların temsil ettiği AKP'nin yalanlarına karnımız tok. İfade Özgürlüğünü çiğneme rekorları kıranlar şimdi bizi aptal yerine koyarcasına okulumuzda konuya dair bir toplantı düzenliyor. Bu durum, Hitler'in Yahudi'leri sevdiğini söylemesi kadar saçma olur. Üniversiteler, bilim yuvası olduğundan, saçmalıklara ayıracak yeri olmamalıdır.
 
26 Şubat Salı günü saat 8:30'da Eczacılık Fakültesi önünde buluşalım. Hep birlikte görelim:
 
"İfade Özgürlüğü" için üniversitemize kaç polisle gelecekler?
 
Gerçi ODTÜ'den biliyoruz. Ama onlar da biliyor, biz daha fazlayız çünkü üniversitenin asıl sahipleriyiz!"