AKP DE YENİDEN ÖCALAN SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI

AKP DE YENİDEN ÖCALAN SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Abdullah Öcalan'ın Türkiye için bir fırsat olduğunu belirterek, "Öcalan bir aktör olarak, yeniden devreye girmeli" dedi.

AK Partili Miroğlu: Abdullah Öcalan Yeniden Devreye Girmeli

7 Haziran seçimleri öncesi siyasetin hedef tahtasına oturtuğu çözüm süreci, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın önderliğinde yeniden canlanıyor. Fox Haber'e konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Güneydoğu'da kentlere sıçrayan terörün son bulması için " Abdullah Öcalan bir aktör olarak, yeniden devreye girmeli" dedi.

Miroğlu'nun bu sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Buzdolabına kaldırdık" dediği çözüm sürecinin, Öcalan önderliğinde yeniden canlandırılacağı iddiaları gündeme geldi. HDP'li İdris Baluken'den egeçen günlerde yaptığı bir açıklamayla yaşanan terör olaylarının son bulması için Öcalan'ı adres göstermişti.

"ÖCALAN TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT"

 Türkiye adına bir fırsat olduğunun altını çizen Miroğlu, " Abdullah Öcalan gibi bu meseleyi 'Türkiyeci' bir çerçeveye oturtmuş, bin yıllık Türklük-Kürtlük kardeşliğini işaret etmiş ve 'silahların miyadı doldu artık' demiş bir lider var. Daha doğrusu bir fırsat var" dedi.

"ETKİSİNDEN EMİN DEĞİL"

Öcalan ve PKK'ının farklı düşündüğün söyleyen Mİroğlu, bu durumuda şu şekilde anlatta: " Abdullah Öcalan diyelim ki, 'Hendekler ve şehirler boşaltın' dese, bu örgütün cevabı ne olacak? Öcalan bundan emin değil. HDP'nin nerede duracağından emin değil. PKK savaşı dağlardan, şehirlere taşıdı.

"HÜKÜMET ÖCALAN'I ENGELLEMİYOR"

Diyor ki 'Ben bu bölgeyi öz yönetim programıma uygun yönetmek istiyorum.' Sanki Abdullah Öcalan bu sürece müdahale edecekte, hükümet buna izin vermiyor gibi bir algı var. Asla böyle bir şey söz konusu değil."

Geçtiğimiz günlerde Öcalan'la ilgili başka bir çıkışta AK Parti Milletvekili Külünt'ten gelmiş,AKP’li Metin Külünk Erdoğan’la Öcalan'ı aynı kefeye koyarak ,HDP'yi de Öcalan'ın iradesini hendeğe gömmekle ve devre dışı bırakmakla suçlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı