AKP-Cemaat Kavgasında İpler Koptu

AKP-Cemaat Kavgasında İpler Koptu

Başbakan Erdoğan katıldığı televizyon programında, "Burada bu art niyetler olduğu sürece bu tartışma bitmez. Biz milletin aleyhine olacak bir şeye fırsat vermek istemiyoruz. Dershaneler konusunda geri dönmemiz diye bir şey asla söz konusu değil" dedi.

Biz iktidara geldiğimizde sorular neye göre hazırlanıyordu, bu dershanelerin müfredatına göre hazırlanıyordu. Hüseyin Bey'in döneminde dedik ki bunu süratle değiştireceğiz. Ne demek ya. O zaman bu okullar niye var. Dershanelerde iş bitiyorsa bu okullara ne gerek var. Asgari 2 bin lira ile 20 bin lira arasında dershane ücretleri var. Daha da çıkabilir. Bunlar diyelim 4 öğrenci alıyor. Adları VİP dershane olan dershaneler de kuruldu. Fen liselerinden, Anadolu liselerinden seçilmiş öğrenciler oraya geliyor. Bu öğrenciler üzerinde belli bir süre kısa bir süre çalışma yürütülüyor ve biz kazandırdık deniyor. İnsaf edin ya, bu çocuklar devletin okullarında okudu. Bu emek nerede? Bu devletin bu çocuklar üzerinde hakkı yok mu? Olmaz böyle bir şey. Burada bir gerçek bir tarafa konulmuş oluyor. Sonra da konuyu Kuran Kursları ile mukayese etmek çok çok çirkin. Bir şeye daha üzülüyorum, elimizde 800 bini aşkın öğretmenimiz var. Bu dershaneler konusu bu öğretmenlerimizin döktüğü tere haksızlıktır, saygısızlıktır."

"DERSHANELER KONUSUNDA GERİ DÖNMEMİZ DİYE BİR ŞEY ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Dershaneler konusunda geri adım atmanın söz konusu olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Burada bu art niyetler olduğu sürece bu tartışma bitmez. Biz milletin aleyhine olacak bir şeye fırsat vermek istemiyoruz. Dershaneler konusunda geri dönmemiz diye bir şey asla söz konusu değil" dedi.

Gülen cemaatinden Erdoğan'a: Kimse bize 'susun artık' demesin!
Herkul.org internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni olan  Osman Şimşek, Twitter hesabından "şayet mesele şahsî olsaydı; Allah rızası için yine "sükût murakabesi" der ve sessizliğe bürünürdük, Fakat, mesele millet, hizmet ve emanettir. Onun için, lütfen kimse bize “susun artık” demesin. Her ev bize dershane ve her fert öğretmen olur" mesajını paylaştı. Yaşananları "imtihan" olarak nitelendiren Şimşek, "Kalbimiz paramparça da olsa biz vazifemize bakacağız. Sabren" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cemaati kastederek kullandığı 'karşı taraf' ifadesine de atıf yapan Şimşek, "Biz "karşı taraf" görmedik görmeyeceğiz; sessiz dostlarımızın vicdanlarının kanadığını da biliyoruz. Yerimizdeyiz" dedi. Herkul.org sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Osman Şimşek'in, Erdoğan'ın dershane açıklamalarından sonra Twitter hesabından yayımladığı mesajlar şöyle:

-Bir suçüstü.. sonra mazlumun çığlığı.. akabinde “Niye bağırıyorsunuz?” tuhaflığı.. imtihan..

-Sabır dostlar. İtidal. Allah görüyor ve biliyorken ne gam! Nihayet her ev bize dershane ve her fert öğretmen olur

-Hocamız "Bir gün beni öldürseler, cesedimi bir kenara bırakıp hizmete yürümezseniz hakkımı helal etmem!"

-+ve "müsbet hareket"ten ayrılmama ahdi vermişti. Kalbimiz paramparça da olsa biz vazifemize bakacağız. Sabren...

-Biz "karşı taraf" görmedik görmeyeceğiz; sessiz dostlarımızın vicdanlarının kanadığını da biliyoruz. Yerimizdeyiz

-Yemin ederim davaya imanım arttı. Haber verilmişti bu imtihanlar. Adanmış ruhlar, mefkureye sâdık kalsın yeter.

-Bir siyasi hareketi bütünüyle tecrim etmemeye ve kırılsak da münsif dostlarımızı kırmamaya özen göstermeliyiz.

-Belki kalbim çoklarınkinden daha kırık. Zira, kırılmaması gereken kalblerin kırıldığına da şahit oluyorum. Fakat.

-Mefkûre insanı için başka yol yoktur. Hırçınlık kimseye bir şey kazandırmaz. Nefret ekip muhabbet biçemezsiniz.