AKP BU Dereyi Kanal İstanbul'mu Yapacak

AKP BU Dereyi Kanal İstanbul'mu Yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kanal İstanbul'a yer baktı ?



KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN EN UYGUN GÜZERGAHI ARIYORUZ 

AKP ilan etmedi ama yerel seçimler için arı gibi çalışmaya çoktan başladı. Milletvekillerinin yanı sıra bakanlar neredeyse hergün memleketin dört bir yanında vatandaşa mavi boncuk dağıtıyor. Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan bayraktar dün Tekirdağ'da partisinin toplantısına katılmak için gittiği gezide boş durmadı. Kanal İstanbul Projesinden söz etti. Kanal İstanbul güzergahı için yoğun spekülasyonlar var. Çünkü projenin geçeceği yerlerin bir anda kaderi değişecek.Dönümü 15 bin TL etmeyen araziler bile altın değerinde olacak. AKP li Baskan Bayraktar da Marmara bölgesinde nereye gitse vatandaşa Çılgın Projeye yer baktığını ima ederek mavi boncuk dağıtıyor.Kanal İstanbul güzergahının bir sürü güzergahı oldu şimdiden.

DEREDE İNCELEME YAPTI ÖRNEK ALDIRDI

Ziyareti sırasında Çorlu deresini de gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, sanki 10 yıldır CHP iktidardaymış gibi simsiyah akan dereden şikayet "edip burayı pırıl pırıl akar hale getireceğiz" dedi. Vatandaşlar da AKP bu dereyi Kanal İstanbul Güzergahına dahil edecekler herhalde deyip sevindi. Önümüzde ki günlerde dere kenarı tüm arazilerin fiyatının katlanacağı aşikar

BU DERE KANAL İSTANBUL'A MI ÇEVRİLECEK

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelediği Kanal İstanbul projesinin güzergahı üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi. Bayraktar, "Güzergahın en uygun, en coğrafi, tabiat ve maliyet bakımından İstanbul ile bütünleşecek ve yükünü alacak, Boğaziçi'nin de yükünü alacak, alternatif olacak en uygun yeri arıyoruz" dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Karayoluyla ilçe merkezine gelen Bakan Bayraktar'ı Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut ve partililer karşıladı. Toplantıda partililere seslenen Bayraktar, Tekirdağ'ın son 11 yılda Türkiye'de gelişme ve kalkınma bakımından bir yıldız haline geldiğini söyledi. AK Parti teşkilatlarının sıradan bir teşkilat olmadığını anlatan Bakan Bayraktar, "Bizim partimiz, bizim teşkilatımız, sıradan bir parti, sıradan bir teşkilat değildir. En büyük özelliği Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometre coğrafyasında bütün çakıl taşlarından bütün gözeneklerinden, katmanlarından süzüle, süzüle bir polen halinde oluşmuş bir yapıdır. Tarihimizin derinliklerinde Türkiye'mizin 76 milyon nüfusumuzdan oluşan bir siyası teşekküldür. Böyle olmasıydı sandık 7 sefer önümüze geldi. Her sandıkta bu aziz millet bu partiyi daha ileriye götürmezdi. Bu feraseti üstün olan millet bunu yapmazdı. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi yok. 20 yıl iktidarda kalan parti var ama böylesine demokratik bir ülkede kalkınan gelişen ülkede siz 3 tane genel seçim, 2 tane mahalli idareler seçimi, 2 referandum yapacaksınız hepsinde de birinci olacaksınız. Milletvekilleri genel seçimlerinde de oylarınızı da artıracaksınız. Bu milletin başarısıdır" diye konuştu. 
 
KANAL İSTANBUL PROJESİ
 
Bakan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın projem' dediği Kanal İstanbul projesi için uygun güzergah arayışı içerisinde olduklarını kaydetti. Bakan Bayraktar, "Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak Yüksel Planlama Kurulu tarafından karar alındı. Ancak güzergah üzerinde çalışmalar yapılıyor. 15–20 gün içinde belli olacak. Yeni güzergah en uygun, en coğrafi, tabiat ve maliyet bakımından İstanbul ile bütünleşecek ve yükünü alacak Boğaziçi'nin yükünü alacak, alternatif olacak en uygun yeri arıyoruz" dedi.
 
 
ERGENE TEMİZLENECEK 
 
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki ziyaretlerinin ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, daha sonra Çorlu'ya geçerek Çorlu Deresi'nde inceleme yaptı. Günümüzde simsiyah akan Ergene Nehri'nin temizlenmesi için Başbakan Erdoğan'ın kendilerine talimat verdiğini hatırlatan Bakan Bayraktar, "Istıranca Dağları'ndan çıkan Ergene Nehri, Meriç Nehri ve Çorlu Deresi bunların hepsinin uzunluğu 282 kilometreyi buluyor. Bu daha sonra Meriç ismiyle Saroz körfezine dökülüyor. Bu bölgede nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşimlerdeki belediyelere, Edirne ile Kırklareli belediyelerine yazı yazdık arıtma tesisi ile ilgili 'çalışmalarınızı bitirin' diye. Tekirdağ'da bölgesi de çalışmaların bir bölümünü Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yapıyor, bir kısmını da biz İller Bankası olarak yapıyoruz. Çalışmalar için 283 milyon lira para ayırdık. Bunun 110 milyonu arıtma tesislerine gidecek. Diğer taraftan OSB'lere de arıtmalarını yüzde 100 yapmalarını söyledik. Önümüzdeki 2 veya 2.5 yıl içersinde tamamının arıtması bitecek. Bu görmüş olduğunuz dereyi pırıl pırıl akacak hale getireceğiz. Belediyelerde de hiçbir ayrım gözetmeksizin İller Bankası'ndan kredi veriyoruz. Burası pırıl pırıl akacak inşallah 1 yıl sonra. Buraya geldiğimizde ne kadar değişmiş olduğunu göreceğiz. Buraya 3.2 milyon lira ayırdık." dedi. 
 
Konuşmasının ardından Bakan Erdoğan Bayraktar, Tekirdağ'a geçerken, özel bir ekip tarafından de dereden su örneği alındı.