AKP BİNASINA BİR ESRARENGİZ SALDIRI DAHA

AKP BİNASINA BİR ESRARENGİZ SALDIRI DAHA

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası girişinde bulunan polis noktasına, bir otomobilden uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Son haftalarda birbiri ardına yaşanan vegnellikle polisi hedef alan esrarengiz sşlahlı saldırıların sonuncusu İstanbul'da gerçekleştirildi. Amacının ne olduğu anlaşılamayan bu gizemli saldırıların provakasyon mu yoksa algı operasyonu mu amaçladığı henüz netleşmedi. Gece yarısı AKP İstanbul İl Başkanlığı Binası girişinde bulunan polis noktasına, bir otomobilden uzun namlulu silahla ateş açıldı. Şüpheliler kayıplara karışırken, açılan ateş sonucu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

KAR MASKELİ SALDIRGANLAR YİNE SIR OLDU

İddiaya göre, Sütlüce'deki AKP İstanbul İl Başkanlığı Binası'nın önündeki caddeden geçen koyu yeşil renkli bir araçtan, saat 02.45'te çevik kuvvet ve koruma polislerinin bulunduğu polis noktasına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Kar maskeli oldukları öğrenilen saldırganlar bina önünden hızla uzaklaştı. Açılan ateş üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

PARTİ BİNASI ÖNÜNDEKİ CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Parti binası önündeki İmrahor Caddesi güvenlik şeridi çekilerek çit yönlü trafiğe kapatıldı. Üzerlerinde çelik yelek, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de caddedeki boş kovanları inceledi; çevreden delil topladı.

POLİS ŞÜPHELİLERİ ARIYOR


Saldırganların silahından çıkan kurşunlardan birinin polis noktası olarak kullanılan kulübenin önünde bulunan duvara, diğerinin ise duvarın önündeki trafik levhasının direğine isabet ettiği belirlendi. Polis, otomobille kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı.

POLİS 1,5 SAAT İNCELEME YAPTI


Uzman ekiplerin bölgede saat 04.30'a kadar süren çalışmalarının ardından İmrahor Caddesi yeniden trafiğe açıldı. İl Başkanlığı Binası önündeki geniş güvenlik önlemleri devam ediyor. Bu denli yoğun koruma önlemleri altında olan AKP Binasına uzun namlulu slahla saldırılması bir yana saldırıyı gerçekleştirenlerin kolayca ortadan kaybolması seçim öncesi manidar karşılandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı