AKP BARIŞ SÜRECİNİ ASKIYA MI ALACAK

AKP BARIŞ SÜRECİNİ ASKIYA MI ALACAK

AKP'nin "Barış Süreci" nedeniyle gevşek tuttuğu kolluk kuvvetleri tedbirlerini sıkılaştırmaya başladığı haberleri geliyor.

PARİS’te öldürülen PKK’lı 3 kadından biri olan Sakine Cansız için Tunceli’de düzenlenen anmada ellerinde PKK bayrakları oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.PKK bayrağı HDP'nin bir çok kongresinde ve bir çok cenaze töreninde kullanılmasına karşın Tunceli'de 2 kişinin PKK bayrağı yüzünden ceza evine gönderilmesi şaşkınlık yarattı. HDP'ye yakın kaynaklar, AKP iktidarının sürece ilişkin ciddi bir politika değişikliğine gideceğinin işaret olarak görünen bu gelişmeyi çok tehlikeli bir plan olarak gördüklerini söylüyorlar.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Güneydoğuda son günlerde artan ve PKK'lı terör örgütü yandaşlarının sık sık yol kesme ve polise atreş açma olaylarına karşılık olarak AKP'nin "Barış Süreci" nedeniyle gevşek tuttuğu kolluk kuvvetleri tedbirlerini sıkılaştırmaya başladığı haberleri geliyor.  Tunceli’de dün HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da katıldığı Sakine Cansızı anma yürüyüşü yapıldı. Anmanın yapıldığı Seyit Rıza Meydanı’nda grubun en önünde bulunan, yüzleri maskeli, PKK Bayrakları taşıyan 2 kişinin, polisin yaptığı çalışmadan sonra kimlikleri tespit edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKTAN TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Gözaltına alınan 2 kişi, emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, akşam saatlerinde savcılığa çıkarıldı. Buradaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen, Z.D. ile A.L., terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından tutuklanarak Tunceli Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı