AKP BALIKESİR'DE DEPREM

AKP BALIKESİR'DE DEPREM

AK Parti, Balıkesir'de 8 kişilik milletvekili aday listesinde 3 kadına yer verdi. Kent dışından ve parti örgütünce fazla tanınmayan Sema Kırcı ile Ayşe Kardaş'a ön sıralardan yer verilmesi 'ithal aday' eleştirisine neden oldu. 8 milletvekili...

AK Parti, Balıkesir'de 8 kişilik milletvekili aday listesinde 3 kadına yer verdi. Kent dışından ve parti örgütünce fazla tanınmayan Sema Kırcı ile Ayşe Kardaş'a ön sıralardan yer verilmesi 'ithal aday' eleştirisine neden oldu.

3 KADIN ADAYA YER VERİLDİ

8 milletvekili çıkartan Balıkesir'de geçen dönem 4 vekil kazanan AK Parti, bu yıl 3 kadın adaya listede yer verdi. Buna rağmen parti örgütünce fazla tanınmayan Sema Kırcı'ya ikinci, İstanbul'dan Ayşe Kardaş'a ise dördüncü sıradan yer verilerek ön sıralara konulması eleştirildi. Bu iki isme en ilginç tepki, yedinci sıradan gösterilen bir başka kadın aday Hilal Demirözer'den geldi. 2011'de sekizinci sıradan aday gösterilen ve seçilemeyen Demirözer, yaşadığı hayal kırıklığını twitter hesabından dile getirdi. Ön sıralardan aday gösterilmeyi umut eden Almanya doğumlu Demirözer, 'Hiçbir şey olmamış gibi davranmak, ancak taşlara mahsustur', 'Balıkesir'de kadının adı yok', 'Kadına şiddet sadece döverek olmaz... ithal (kontenjan) edersin olur biter... anlayana...' mesajlarını paylaştı.

 

GENEL BAŞKAN DANIŞMANIYDI

İkinci sırada yer bulan Uluslararası İlişkiler Bölümün mezunu Sema Kırcı, Almanya'da doğdu. 1997- 2008 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştı. 2001- 2006 yılları arasında da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nda Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006'da AK Parti 2'inci Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilen Sema Kırcı, 2008'de Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirildi. Kırcı, AK Parti MKYK üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyordu.

BAŞBAKANLIK'TA ÇALIŞTI

Dördüncü sıradan aday Ayşe Kardaş da Trablus'ta dünyaya geldi. İstanbul- Kadıköy İmam Hatip Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde İsveç'te finans eğitimi de alan Kardaş, 2007 yılından sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda çalışmaya başladı. Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve 1'inci Bölge Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Ümraniye belediye meclis üyesi seçilen Kardaş, aynı yıl Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi. Oxford Üniversitesi bünyesinde diplomat eğitimi kurslarını tamamlayan Kardaş, pek çok uluslararası toplantı ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. Halen Boğaziçi Yöneticiler Vakfı üyesi olan Kardeş, İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı (İGETEV) bünyesinde 'Müslüman Kadının Tarihi Mirası' projesini yönetmekte. Ayrıca Sümeyye Erdoğan'ın da yönetiminde yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği'nde (KADEM) çeşitli komisyonlarda görev yaptı. Ayşe Kardaş'ın aylık olarak 'Lacivert' dergisinde yazıları yayınlanıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı