AKP BAHÇELİ EL ELE KURULTAY HAZIRLIKLARI BAŞLADI

AKP BAHÇELİ EL ELE KURULTAY HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bahçeli'nin olmadığı bir MHP ile iktidar şansı kalmayan AKP ve Erdoğan'ın can havli ile inanılmaz bir işbirliği planladıkları ileri sürüldü.

Yargıtay'ın muhaliflerin aldırdığı "Olağanüstü Kurultay" kararını onamasının ardından siyaset kazanında kulis çalışmaları hızlandı.

Devlet Bahçeli'nin temsil ettiği ve  koşulsuz destek veren MHP Genel merkezini kaybetmek istemeyen Erdoğan ve saray çevresi yeni arayışlar içerisine girmeye başladı.

Saraydan sızan bilgilerde yapılacak olağanüstü seçimli kurultayda şansı bulunmayan Devlet bahçeli'nin yerine gelmesi muhtemel olan Meral Akşener'in önünü kesmek için çok yönlü çalışmaların başlatıldığı konuşuluyor.

İlk plan ise "olağanüstü kurultay tarihini Bahçeli'nin istediği Temmuz ayına atarak teşkilat üzerinde operasyon yapılması ve delegelerin oylarını değiştirmek yönünde çalıma yapmak" deniliyor.

Genel merkez'in delegeler üstünde önce ikna, olmadı baskı kurarak Bahçeliyi yeniden seçtirme girişimlerinin, AKP desteğinde sürdürüldüğü konuşuluyor. Bir yandan da Bahçeli'nin önerdiği tarihe hukuki bir gerekçe bulma konusunda da yoğun çalışmalar yapılıyor.

MÜMTAZ TÜRKÖNE'NİN ÇOK KONUŞULACAK İDDİASI

Öte yandan, Zaman gazetesine el konulmasından sonra yayına başlayan Cemaat'e yakın Yarına Bakış gazetesinin yazarı Mümtazer Türköne Saray'ın MHP'yi bölerek baraj altında bırakmayı, AKP içindeki muhalefeti de erken bir hamleye zorlayarak tasfiye etmeyi planladığını iddia etti.

PARALEL BAHANESİ ÜRETME ÇABALARI

Eski Zaman, şimdi ise Yarına Bakış adlı Cemaat yayınının yazarı Mümtazer Türköne MHP'deki son gelişmelerin Saray'da Erdoğan tarafından planlandığını, amacın MHP'yi bölüp baraj altında bırakmak olduğunu iddia etti. Bahçeli'nin "paralele karşı Erdoğan ittifakı"nın da onu kurtarmayacağını söyleyen Türköne, Erdoğan'ın AKP içi muhalefeti de erken bir hamleye zorlayarak, tasfiye etmeyi planladığını yazdı.

İşte Türköne'nin yazısının ilgili bölümü:

Başkanlık gündemi, Saray’ın ‘fiilî dikta yetkileri’ne meşruiyet sağlamak ve Erdoğan adına güç üretmek için sıcak tutuluyor. Başkanlık iddiası gündemden kalktığı an, -şu son başbakan değişiminde görüldüğü gibi- Erdoğan’ın anayasayı çiğneyen operasyonları bu kadar rahat yürüyemeyecek. Saray, ‘başkan olma ihtimali’ ile güç üretiyor. Bahçeli, muğlak bıraktığı ‘hukukî destek’ lafıyla, pazarlığa açık duruşuyla Saray’ın meşruiyet arayışına, daha doğrusu azalan güç haznesine kritik katkılarda bulunmuş oldu.

Saray, MHP’yi ikiye bölmek ve her iki parçayı da marjinalleştirip yok etmek istiyor. AK Parti’de küskünlerin hamlesinin erken doğuma zorlanması, gök ekin gibi biçilmesi, bu hesabın en önemli unsurunu teşkil ediyor. Muhalifler MHP’den atılacak, bu sefer Gül-Arınç-Çelik gibi isimlerle birlikte yeni bir parti kuracaklar. Halkın iliklerine işleyen istikrarsızlık korkusu, AK Parti’nin bu hamleyi bertaraf etmesine yetecek. Öbür tarafta barajı geçemeyeceği kesin olan bir MHP, bu sefer Meclis’teki yokluğu ile Erdoğan’ın aradığı anayasa çoğunluğuna çok esaslı bir katkıda bulunmuş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı