AKP %50'yi içerimi atacak ?

AKP %50'yi içerimi atacak ?

POLİSE YENİ YETKİLER
 
AKP Hükümeti, sonbahar için yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Tedbirlerin başında polise savcı izni olmadan verilecek uzun süreli gözaltı yetkisi bulunuyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor.
 
Haziran direnişinin ardından "sıcak sonbahar" korkusuna kapılan AKP Hükümeti yeni önlemler almaya hazırlanıyor.
 
AKP Hükümeti, “polise savcı izni olmadan uzun süreli gözaltı yetkisi veren” bir düzenleme hazırlığında. Çalışma Başbakan
Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı’nca yürütülüyor. 


SAVCI İZNİ GEREKMEDEN 2 GÜN GÖZALTINDA TUTACAKLAR
 
Düzenlemeyle polise savcı izni olmadan 24 ya da 48 saat süreyle gözaltı yapma yetkisi verilecek. Şu an geçerli yasalara göre polisin, suçüstü halleri dışında savcı izni olmadan gözaltı şansı bulunmuyor.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Haziran direnişinde karşılaşılan olaylara yönelik ceza artırımları da gündemde. "Kamu görevlilerine direnme ve kamu malına zarar verme” gibi suçlamalara yönelik cezaların iki katına çıkarılması öngörülüyor. 

İKRAMİYENİN ARDINDAN YETKİ ARTIRIMI

AKP hükümeti Gezi Direnişi olayları boyunca 6 kişinin hayatını kaybetmesi,
11 kişinin gözünü kaybetmesi ve binlerce sakatlanma ve yaralının ardından "Polismiz Destan Yarattı" , onlara ikramiye vermişti. Direnişte hayatını kaybedenlerin hiç birine taziyede bulunmamayan AKP, şimdi de polislerin benzer durumlarda, "polise direndi, kamu malına zarar verdi" gerekçesi ile savcılık izni olmadan, 2 gün göz altında tutma yetkisi verme hazırlığı yapıyor.